joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mircea Suchici, recital la Muzeul de Artă Craiova

Violoncelistul Mircea Suchici susține miercuri, de la ora 19.00, un recital la Muzeul de Artă din Craiova.  Evenimentul are loc în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii ”Oltenia”.

În program sunt incluse următoarele lucrări:

* Johann Sebastian Bach: Suita I în Sol major, S. 1007

Policlinica Buna Vestire Craiova

* Max Reger: Suita a III-a în La minor, op. 131c

* Mircea Suchici: Suita pentru violoncel solo

“Mircea Suchici a început studiul violoncelului la Târgu Jiu, cu prof. Maria Racoti. A absolvit Liceul de Muzică Dinu Lipatti din București și cursurile Conservatorului George Enescu din Iași, la clasa prof. Reinhold Scheeser. În perioada studenției a participat la Festivalul Internațional de la Bayreuth, unde a urmat cursurile de orchestră ale maestrului Erich Bergel; de asemenea, a absolvit cursurile de stilistică dirijorală ale Universitații Naționale de Muzică din București, la clasa prof. Cristian Brâncuși. În anul 1996 a obținut Premiul I pentru muzica ușoară (secția instrumentală) – Râmnicu Vâlcea și Premiul al II-lea – violoncel (muzică clasică), la Festivalul Național de Interpretare. Instrumentist de valoare, cu o bogată experiență profesională, Mircea Suchici și-a adus contribuția la înființarea Filarmonicilor Marea Neagră din Constanța (1979) și Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea (1995), precum și la afirmarea Orchestrei de Cameră Lyra Gorjului, al cărei dirijor este și în prezent. A susținut recitaluri la Ploiești, Iași, București (Sala Dalles, Muzeul Literaturii Române), Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, fiind în paralel solicitat să participe la numeroase turnee peste hotare ale Filarmonicilor din țară (Bacău, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Ploiești). În Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia deține statutul de solist instrumentist – partida de violoncel,” au transmis reprezentanții Filarmonicii Oltenia.

Preţurile biletelor pentru recital sunt de 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti doar 5 lei pentru un bilet.

 

Politica