sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Manțog e liber

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei Ionel Manțog a fost eliberat condiționat. Decizia aparține Tribunalului Gorj și este definitivă.

“În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. admite contestaţia. Desfiinţează sentinţa penală nr. 904/15.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu. Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Manţog Ionel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Manţog Ionel, aflat în executarea pedepsei de 5 ani închisoare conform mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 206/2012, emis de Tribunalul Sibiu în baza sentinţei penale nr. 75/2012. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi 04.05.2014 la Tribunalul Gorj.”- se arată în soluția pe scurt a magistraților gorjeni.
Ionel Manţog a fost condamnat, în 2012, la cinci ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Aceeași pedeapsă a fost dispusă atunci, în același dosar, și pentru fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) Ion Vulpe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Manţog şi Vulpe au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în 2006, fiind acuzaţi că ar fi beneficiat de informaţii clasificate din interiorul societăţii pe care o conduceau pentru a achiziţiona din timp terenuri în zonele ce urmau a fi expropriate de compania minieră, în schimbul acestora urmând să le fie reconstruite vile la marginea municipiului Târgu Jiu, în cartierul Primăverii.

Politica