miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele din Bănie trebuie să întoarcă scorul cu Romanul

Handbalistele de la SCM Craiova au pierdut primul joc din sferturile de finală ale Ligii Naţionale, fiind învinse, în deplasare, de HCM Roman, cu scorul de 27-21. În aceste condiţii, sportivele pregătite de Aurelian Roşca sunt nevoite să se impună în ambele partide de pe teren propriu cu HCM Roman, care vor fi programate miercuri şi joi, de la ora 18.00. Dacă adversarele vor câştiga prima partidă, al doilea joc nu se va mai disputa. Dacă alb-albastrele vor trece de HCM Roman, în semifinale ar putea înfrunta campioana en-titre a României, HCM Baia Mare, care a învins, în primul meci, în deplasare, pe CSM Ploieşti cu scorul 31-20. În celelalte două partide s-au înregistrat următoarele rezultate: HC Dunărea Brăila – CSM Bucureşti 20-28, HC Zalău – Corona Braşov 23-19. În play-out s-au înregistrat scorurile: Unirea Slobozia – Alexandrion Cluj 26-31, Cetate Devatrans – Mureşul Târgu Mureş 37-24, HCM Râmnicu Vâlcea – Neptun Constanţa 24-22.  

Sistemul de calificare în play-off şi play-out

În play-off s-au calificat primele opt clasate la finalul sezonului regulat din Liga Naţională. Primul joc s-a disputat la echipa mai slab clasată după tur-retur (26 etape), iar celelalte două –  la echipa mai bine clasată. În caz de egalitate după 60 de minute se vor executa aruncări de la şapte metri. Câştigătoare va fi echipa care obţine două victorii din trei jocuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În play-out au ajuns formaţiile de pe locurile 9-14. Echipele clasate pe locurile IX – XIV joacă tur – retur, intrând în competiţie cu punctele acumulate în jocurile directe, ordinea partidelor fiind stabilită conform Tabelei Berger. Vor retrograda echipele clasate pe locurile XIV şi XIII, iar cele clasate pe locurile XII şi XI vor participa la Turneul de promovare alături de echipele clasate pe locurile II şi III în cele două serii ale Diviziei A.

Politica