sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aglomeraţie la Bursa Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj  a organizat la sfârşitul săptămânii Bursa Generală  a  Locurilor  de  Muncă. La eveniment au participat 59 de agenţi economici şi 970 de persoane în căutarea unui loc de muncă.
Mulţi dintre cei prezenţi, vineri, la Bursa Locurilor de Muncă se aflau pentru prima oară la acest eveniment, dar au fost nemulţumiţi că au trebuit să aştepte mult timp pentru a putea intra în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova pentru a vorbi cu angajatorii. De asemenea oamenii au fost nemulţumiţi de organizarea evenimenului.

Nu  caut demult un loc de muncă, am auzit de bursa asta, nu am mai participat,  dar este aşa o coadă dezorganizată. Văd doar o mulţime şi atât.
Spune Ioana Paul, 46 de ani

Azi  este prima oară când vin aici. Am fost disponibilizat de la Electro, sunt tehnician, şi îmi este foarte greu să îmi găsesc un loc de muncă pentru că meseria de tehnician metrolog este ocupată la ora actuală de economişti. Ce face un economist fac şi eu, numai că este şi vârsta acum. Eu m-am descurcat pe cont propriu, dar nu face nimic nimeni să fie mai bine. Vârsta mă împiedică să îmi găsesc un loc de muncă deşi am experienţă, pentru că  toţi caută oameni pe care să îi plătească la salariul minim. La ora actuală nu se mai ţine cont de nimic, nu vedeţi  ce îmbulzeală este?
A spus un domn în vârstă de 51 de ani

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unii angajatori şi-au exprimat şi ei nemulţumirea faţă de organizarea Bursei din aceast primăvară.

Eu am avut până acum trei clienţi, însă sectorul de activitate este destul de îngust, având în vedere că firma se ocupă cu proiectare şi execuţie reţele electrice. În ceea ce priveşte organizarea cred că este loc şi de mai mult bine. Este păcat că oamenii aşteaptă afară şi poate ultimul de la coadă se plictiseşte până să intre înăuntru şi atunci a venit degeaba sau a pierdut ziua degeaba. Cred că ar trebui un spaţiu mult mai mare având în vedere câţi ofertanţi de locuri de muncă sunt, cred că ar trebui un spaţiu dotat cu internet pentru că noi conducem şi afaceri şi tot timpul umblăm cu laptopul la noi şi mai facem şi servicii.
Spune Sabin Marinescu, manager

Reprezentanţii AJOFM Dolj au spus că s-a organizat totul în aşa fel încât oamenii să intre pe grupuri pentru ca fiecare persoană să aibă câte puţin timp să vorbească cu angajatorii.

Noi am încercat să ne organizăm şi să intre pe grupuri, astfel încât fiecare să aibă posibilitatea să stea puţin de vorbă cu fiecare angajator prezent la Bursă sau cu cei care au locuri de muncă potrivite  pregătirii lor profesionale şi din acest motiv am considerat că este bine să intre pe grupuri şi nu toţi o dată.
A spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt AJOFM Dolj

Obligaţi sau de bunăvoie la Bursa Locurilor de Muncă?

O parte dintre cei prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă, au fost persoane aflate în şomaj, care după spusele lor au venit mai mult obligaţi pentru că li s-au reţinut carnetele de şomaj.

Unora le-au reţinut carnetele de la somaj pentru a a participa la Bursă şi automat că au venit obligaí, iar dacă li se găseşte un loc de muncă cine ştie pe unde trebuie să renunţe la somaj.
Spune tânărul Gabi

Eu am venit în urmă cu mulţi ani dar nu am avut succes, acum sunt în şomaj, dar am venit pentru copii că lor le-au oprit carnetul de şomaj.
A spus Maria Avramescu

Pentru unii o provocare

Am mai trecut prin Bursa Locurilor de Muncă. Eu am lucrat ca asistent la o Stomatologie, dar de două luni de zile îmi caut un loc de muncă. Pentru mine Bursa Locurilor de Muncă este o provocare, trebuie să încercăm pentru că nu vin locurile de muncă la noi.
A zis Andreea, 36 de ani

Am mai participat la acestă bursă şi în toamnă. De un an de zile îmi caut un loc de muncă, dar sunt multe dezavantaje care mă împiedică să îmi găsesc un serviciu. Dacă nu ai experienţă nu împiedică pe nimeni să îţi găseşti un loc de muncă.
Spune Claudiu Cosmin, 26 de ani

Experienţa nu constituie un avantaj

Angajatorii susţin că experienţa nu este un avantaj în a-ţi găsi un loc de muncă, sunt în căutare de tineri serioşi dar şi de specialişti, iar dacă nu au succes să recruteze personal la Bursa Locurilor de Muncă, vor colabora cu facultăţile şi liceele criovene pentru a găsi tineri muncitori.

Anul acesta s-au înscris mai mulţ decât anul trecut. Noi căutăm în special proaspeţi absolvenţi, chiar dacă nu au experienţă pentru că îi putem forma la locul de muncă, dar şi specialişti.
A spus  Cătălin  Stănculescu, branch manager

În situaţia în care nu găsim personal, o să apelăm şi la facultăţile cu profil din Craiova pentru a selecta de acolo ingineri sau la licee pentru electricieni.  NU caut cu experienţă, pun foarte mare bază pe tineri, dar îmi trebuie oameni care sunt serioşi şi responsabili.
A mai spus  Sabin Marinescu, manager

În cadrul bursei au fost oferite 708 locuri de muncă, dintre care 98 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare, din  care 12 locuri de muncă pentru stagiari şi 610 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare.
357 de persoane au fost selectate în vederea angajării, iar 37 persoane  au fost încadrate în muncă, din care o persoană cu studii superioare.

Şase olteni au fost angajaţi pe loc

La Bursa Locurilor de Muncă au fost prezente în Slatina şi Caracal 780 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi 49 de firme care au avut disponibile 420 de posturi.
Au fost angajate pe loc şase persoane, respectiv  un contabil, un mecanic agricol, un agricultor şi trei muncitori necalificaţi.
Cele mai multe locuri de muncă vacante, peste 150, au fost în industria confecţiilor textile, angajatorii din domeniu căutând atât confecţioneri cât şi muncitori necalificaţi. Şi în construcţii au fost oferite zeci de locuri de muncă, dar s-au căutat şi instalatori, sudori, electricieni, lăcătuş-mecanic, dulgheri, vânzători, bucătari, barmani etc., arată Agerpres.
Pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile peste 50 de posturi, dintre care 14 pentru ingineri. Angajatorii au dorit să încadreze şi economişti, psiholog, formatori, consilieri în orientare şi antreprenoriat, farmacist.

Politica