vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din Dolj, la “Aman”

Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru şi Aristia Aman’’ organizează, vineri, 24 aprilie 2015, ora 10:30, în Sala Acad. Dinu C. Giurescu, Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dolj.
Cu această ocazie, bibliotecarii au ocazia să prezinte în faţa colegilor de breaslă realizările profesionale, dar şi să dezbată teme de interes legate de promovarea profesiei de bibliotecar.
Participă reprezentanţi ai Clubului Rotaract Craiova, ai Clubului Rotary Craiova Probitas, reprezentanţi ai asociaţiei ARTI Craiova şi Librărie.net.
În cadrul conferinţei este invitată Trupa de teatru de amatori Cutezătorii a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” ce va bucura bibliotecarii cu o reprezentaţie a piesei de teatru Cheful suprem, de Tudor Muşatescu.

De asemenea va fi organizată, cu prilejul zilei de 23 aprilie, expoziţia Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor ce va avea lor în Salonul Expoziţional al bibliotecii. Anual se sărbătoreşte această dată, începând din 1995, când s-a hotărât de către UNESCO marcarea trecerii în nefiinţă a doi titani ai literaturii universale, William Shakespeare şi Miguel de Cervantes.  Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a obţinut aprobarea, în 1998, de a adăuga la Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor şi titulatura de Ziua Bibliotecarului din România.
Astfel, la biblioteca judeţeană se vor expune cărţi de o inestimabilă valoare pentru literatura universală din toate timpurile.

Dintre titlurile expuse menţionăm:
•    Shakespeare, W., Sonete şi poeme, Buc., 1974, ed. Minerva;
•    Shakespeare, W., Teatru, Buc., 1999, ed. Mondero;
•    Shakespeare, W., Tragedies, London, 1992, Everyman’s Library;
•    Cervantes, Saavedra Miguel de, Don Quijote de la Mancha, Chişinău, 1993, ed. Hyperion;
•    Nabokov, V., Lolita, Buc., 1994, Universal Dalsi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La conferinţă sunt aşteptaţi toţi bibliotecarii din cele 87 de biblioteci publice din judeţul Dolj.

Politica