vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătălia ”monştrilor pe roţi” în Gorj

Primăria comunei Runcu din  judeţul Gorj a organizat, în acest sfârşit de săptămână o competiţie  off-road, “Cupa X3M RUNCU”,în colaborare cu Asociaţia Clubul sportiv X3M Off-road Vâlcea, sub egida “100 tracks”, partener Discovery Channel.
Concursul este unul internaţional şi se desfăşoară pe traseele montane de pe teritoriul administrativ al comunei Runcu, cu o lungime de 60 de kilometri. Pentru acest campionat s-au înscris un număr de 45 de echipaje din România, Bulgaria şi Ungaria.

Este primul an în care se desfăşoară acest campionat, care se vrea cu extindere europeană, deja suntem în discuţii şi negocieri cu etape în Ungaria şi Bulgaria, în primul rând vrem să prindem Europa de Est şi după aceea să ne extindem mai departe. Practic, fiecare concurent va primi un dispozitiv cu un track şi el are datoria de a urmări track-ul acela pe un culoar de 100 de metri stânga şi 100 de metri dreapta. Noi de o lună şi jumătate lucrăm la aceste patru trasee.
A precizat Liviu Iernean, reprezentantul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, conform Agerpres

Concursul este structurat pe două clase,”hard” şi “soft”, iar startul va fi dat astăzi de la ora  9:15 de la Complexul Sohodol până la ora 20:30 în punctul Mogoş (Cheile Sohodolului), iar mâine mâine de la ora  ora 9:00 BAZA SALVAMONT RUNCU – deplasare în coloană cu antemergator până la intersecţie Biserica Dobriţa până în Valea Susenilor.
La sfârşitul celor două zile organizatorii le-au pregătit concurenţilor petreceri surpriză

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment sunt aşteptaţi să ia parte şi iubitorii acestui sport unde  sunt invitaţi la intrarea pe Valea Susenilor, între orele 10:00 – 16:00, unde va avea loc proba specială (TRIAL-ul). În zonă vor fi amenajate terase, unde, contracost,  se vor putea servi băuturi şi gustări.
Evenimentul este organizat  cu scopul de a promova potenţialul turistic al zonei, şi este transmis prin livestreaming la adresa de internet www.100tracks.net şi pe pagina de Facebook a canalului de televiziune Discovery Channel România, pentru cei ce nu pot fi prezenţi.

Politica