vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tineri cu care ne mândrim. Azi, Ana Maria Grigore

Un nou roman scris de Ana Maria Gabriela Grigore vede lumina tiparului.Tânăra scriitoare, care acum a împlinit 17 ani, lansează luni, la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, de la ora 15.00, cartea “Chemări de adio”. Ana Maria Gabriela Grigore, o tânără adolescentă din Segarcea, a debutat ca scriitoare la vârsta de 15 ani cu romanul “Trandafirul eternităţii”.
Romanul scris de Ana Maria, „Trandafirul eternităţii”, a fost publicat cu sprijinul Consiliul Judeţean Dolj şi al Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, iar prefaţa este realizată de scriitorul George Sorescu..

Cel de-al doilea roman, “Chemări de adio”, pe care tânăra îl lansează luni este publicat tot cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”. Volumul se află deja la Bibliotecă. La lansarea cărţii participă prof.univ.dr. George Sorescu, a cărei prefaţă este realizată tot de domnia sa,  profesor univ.dr.Tudor Nedelcea, alături de scriitorul Jean Băileşteanu, directorul editurii MJM, unde a fost editat romanul Anei. Prezentarea va fi făcută de Raluca Sandu. Romanul „Chemări de adio” a fost finalizat încă din luna octombrie a anului trecut, însă procesul de editare a fost mai îndelungat, de aceea a hotărât să-l lanseze acum. Pe acesta l-a aşternut pe foaie, în aproximativ şase luni de zile.
Ana Maria este pasionată de scris, iar de fiecare dată când are timp liber, dă frâu liber imaginaţiei şi creează. Scrie romane de dragoste, însă inspiraţia nu provine din propriile trăiri, tânăra ne mărturiseşte că mizează pe imaginaţia aparte cu care a fost înzestrată.Se gândeşte ca în viitor să abordeze şi altă tematică, de domeniul fantasticului sau chiar romane poliţiste.

Chemări de adio este un roman de dragoste şi autoanaliză în care iubirea, suferinţa şi conflictul interior se îmbină cu momente de acţiune, mister, tensiune şi răsturnări de situaţie.Se conturează în jurul unei poveşti de iubire atipică a cărei protagonişti sunt o rezidentă în psihiatrie şi pacientul ei care se îndrăgostesc în ciuda eticii profesionale.Romanul nu îl dedic nimănui. L-am terminat în aproximativ şase luni. M-am inspirat pur şi simplu din ce am văzut în jurul meu, din imaginaţie, nu am o sursă de inspiraţie clară, totul este imaginaţie, nu este nimic preluat dintr-un film sau dintr-o altă carte, nici ca stil, nici ca poveste şi nu este nici ceva din viaţa mea.Aş vrea să scriu şi un roman fantastic sau poliţist încă nu sunt hotărâtă, dar vreau să mă apuc cât mai repede de scris. Îmi doresc să diversific.
Ana Maria Gabriela Grigore

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte primul rău roman, „Trandafirul eternităţii”, tânăra ne-a spus că a fost apreciat atât de oameni simpli, cât şi profesori, critici.

Trandafirul eternităţii a avut un feedback pozitiv, atât critici cât şi lectori au fost încâtaţi de roman, s-a şi vândut. Pentru mine a fost o mare bucurie că multă lume mi-a apreciat romanul.
Spune Ana Maria Gabriela Grigore

Noul roman este alcătuit din 300 pagini la fel ca primul. Tânăra va oferi în ziua lansării, câte un exemplar gratuit pentru fiecare participant.Aceasta mai spune că romanul va fi introdus şi în librării, după ce va avea loc lansarea.

Politica