vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concert aniversar-Cristian Bănăţeanu, la superlativ

Emoţie, fericire, gratitudine, aşa s-ar descrie concertul aniversar al artistului Cristian Bănăţeanu, desfăşurat luni seara la Opera Română din Craiova. După 20 ani pe drumul cântecului popular, Cristian Bănăţeanu a susţinut, alături de artişti veniţi din mai multe colţuri ale ţării, un spectacol de zile mari. Totul pentru publicul care pe durata evenimentului de patru ore, a aplaudat şi a cântat împreună cu artistul lor îndrăgit, Cristian Bănăţeanu.
Artistul a fost cuprins în totalitate de emoţii, a cântat peste 19 melodii, o mare parte din ele, piese noi. Seara a fost presărată atât cu momente muzicale, dar şi cu povestiri din viaţa artistului Cristian Bănăţeanu.

Acesta a povestit cum a reuşit să-şi convingă părinţii ca la vârsta de 8 ani să-i cumpere un acordeon. El a precizat că este un câştig pentru un solist vocal  dacă a învăţat să cânte şi la un instrument muzical. Le-a mulţumit părinţilor care din ceruri veghează asupra lui, pentru tot ce au făcut pentru el.
I-au dat glas folclorului românesc autentic invitaţi de seamă
din Banat (Liliana Laichici şi Adrian Stanca), din Mehedinţi (Nina Predescu), din Gorj (Ion Ghiţulescu şi Maria Loga), Teleorman (Nicuşor Iordan), Maramureş (Ionuţ Sidău), Ardeal (Mariana Anghel), împreună cu Aneta Şişu Bobolan şi Liviu Dică, colegii săi din Ansamblul “Maria Tănase”. Toţi l-au felicitat şi au declarat în timpul spectacolului că au venit cu dragă inimă să fie alături de prietenul lor, artistul Cristian Bănăţeanu.

A fost un spectacol cu multă emoţie pentru că emoţia înseamnă sinceritate şi dragostea faţă de oameni, de public, de cântecul popular. Nu cred că există un artist care să nu aibă emoţie, inclusiv colegii mei care au venit din ţară, vâzând atâta public, desfăşurare de forţă artistică să nu aibă emoţii.Toţi artiştii prezenţi mi-au spus că au avut emoţii extraordinar de mari. Publicul a stat patru ore la un spectacol, fără să plece nimeni. Vreau să mulţumesc din inima mea tuturor, vouă, presei, tuturor care au fost lângă mine, celor care mi-au permis să pun afişe, orchestrei Ansamblului Maria Tănase, maestrului Nicu Creţu, Operei Române din Craiova şi tuturor celor care au simţit să vină alături de mine.
A declarat Cristian Bănăţeanu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Artistul a fost supus şi unei provocări muzicale. Colegii săi de breaslă l-au luat prin surprindere, rugându-l să cânte împreună cu ei o melodie din Banat. „Am avut o mare surpriză din partea colegei mele Liliana Laichici şi Adrian Stanca când m-au pus la încercare să cântăm bănăţeneşte şi am cântat fără nici o probă, nu mă aşteptam la aşa ceva”, Cristian Bănăţeanu.

„Publicul-cea mai mare medalie a mea”    

Artistul ne-a mărturisit că a fost extrem de bucuros, că a simţit un public cald, care a fredonat versurile melodiilor împreună cu el.

Cea mai mare medalie a vieţii mele este publicul pentru că el m-a încoronat pe mine şi m-a pus acolo unde sunt, în locul meu.Acest spectacol l-am făcut din respect pentru public, pentru colegii mei şi pentru cei care mă plac şi nu m-au plăcut şi acum cred că o să mă placă ca şi artist şi ca solist de muzică populară.Toată sala a vibrat non-stop, s-a aplaudat la scenă deschisă, s-a cântat la scenă deschisă, este un mare lucru. Pe această cale, vreau să le mulţumesc din tot sufletul.Aşa cum am spus, dacă aş fi avut două mâini mari, aş fi cuprins tot publicul.
Cristian Bănăţeanu

Surprizele nu s-au oprit aici pentru artist. În public s-a aflat şi soţia artistului, dar şi fiul lor. Acesta din urmă a urcat pe scenă şi i-a oferit tatălui său un buchet de flori. Emoţiile l-au năpădit din nou atunci pe artist. Întrebat ce îşi mai propune acum după ce a atins pragul de 20 ani de carieră artistică, interpretul ne-a mărturisit:

Eu am fost omul care s-a mulţumit în viaţă cu paşi mici, mărunţi, dar siguri. Nu mă voi opri aici, ceea ce fac este pentru public, nu pentru a câştiga pentru că mi-a dat Dumnezeu cel mai mare câştig, harul de a cânta, mi-a dat o familie frumoasă şi un fiu care a urcat pe scenă alături de mine fără să ştiu şi să mă strângă în braţe. Este foarte emoţionant.Chiar nu mă aşteptam. S-a ajuns la nivelul sentimental lacriomogen părintesc şi din partea mea şi din partea maestrului Nicu Creţu, toţi cei care au fost acolo, au văzut că toată lumea avea lacrimi în ochi. Mi-a dat Dumnezeu încă un mare câştig, acest public minunat care a cântat cu mine, cu Ansamblul „Maria Tănase” şi cu toţi artiştii din ţară care au cântat la spectacolul meu aniversar.Mi-e drag, împreună cu Ansamblul „Maria Tănase”, să reprezint Craiova, Oltenia şi România, este cea mai mare încununare pe care o pot avea. Mi-e drag să reprezint Ansamblul şi să spun că vin din Craiova, reprezint partea Mehedinţiului de câmpie, înseamnă Bălăciţa şi toată zona de acolo. De asta am spus că îmi doresc să îmbătrânesc frumos, este foarte important să ştii să îmbătrâneşti frumos.
A mai adaugat artistul

Artistul a încheiat seara de cântece cu piesa „Îmi cer anii judecată”.

Am încheiat cu piesa „Îmi cer anii judecată” pentru că anii îmi vor cere judecată la o vârstă mai înaintată fiind reversul medaliei de artist de muzică populară. Melodia este imprimată cu „Lăutarii” de la Chişinău pe albumul „Sunt bărbat cu pălărie”.Acesta este reversul medaliei pentru un artist de muzică populară, las orice pentru muzică, pentru artă.
Cristian Bănăţeanu

Politica