vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou scandal “Brâncuşi”

Panourile informative cu referire la sculptorul Constantin Brâncuşi, amplasate în parcurile din municipiul Târgu Jiu, conţin greşeli.
Profesorii de limba engleză care au sesizat aceste neconcordanţe au analizat traducerile ce seamănă a fi făcute cu ajutorul programului Google Translate, arată radiotargujiu.ro.
Profesorii relatează că de pe unele panouri lipsesc litere, ori chiar cuvinte. Edilul-şef al municipiului spune că le va schimba.

Vom îmbunătăţi semnalizarea ansamblului de la Târgu Jiu, ştim de greşelile de pe panouri, dar ele au fost realizate printr-un program al Băncii Mondiale în 2003. Cei care au sesizat sunt cu adevărat specialişti în limba engleză.
A declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu

Acesta nu este singurul scandal în care au fost implicate operele lui Brâncuşi în ultima perioadă, informează radiotârgujiu.ro, care arată că numele sculptorului a mai fost mânjit şi anul trecut prin sfidarea normelor bunului simţ, dar şi ale legii audiovizualului după ce mai multe televiziuni naţionale au difuzat spoturile în care apăreau imaginea şi o voce care se sugerează că ar fi a sculptorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, şi Poarta sărutului a ţinut prima pagină a ziarelor după ce Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere. Oamenii legii s-au autosesizat după ce Ministerul Culturii a constatat că în decursul anilor, s-a intervenit dur asupra operelor sculpturale. Principala îngrijorare privind Poarta sărutului o reprezintă formarea sărurilor din cauza intervenţiilor cu apă, mai arată sursa citată.

Politica