sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deputaţii au luat act de încetarea mandatului lui Neţoiu

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al lui Gheorghe Neţoiu. Hotărârea urmează să fie  astfel supusă procedurii votului final într-o viitoare şedinţă plenară a Camerei Deputaţilor. Gheorghe Neţoiu a fost deputat în Circumscripţia electorală 17 Dolj.
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, pe 4 martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul „Transferurilor”.
Neţoiu s-a predat o zi mai târziu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Politica