miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

A început cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare. În Dolj au fost admişi în prima etapă 4.797 elevi, iar acum în cea de-a doua etapă care se desfăşoară de ieri, 24 martie şi până pe 3 aprilie, mai sunt disponibile 849 locuri în învăţământul preşcolar. În perioada menţionată are loc depunerea cererilor de înscriere de către părinţii copiilor care n-au participat sau n-au fost repartizaţi în prima etapă. Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile.

Pe 9 aprilie 2015 are loc soluţionarea de către unităţile de învăţământ, respectiv comisiile judeţene/a municipiului Bucureşti a cererilor de înscriere depuse de părinţii care solicită înscrierea în altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, a procedurii specifice elaborate de către comisiile judeţene/a municipiului Bucureşti.

Vineri, 10 aprilie 2015, se  afişează la fiecare unitate de învăţământ rezultatele finale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La liceele de top din Bănie locurile au fost epuizate. La C.N. Carol I din 100 locuri disponibile pentru cea de-a doua etapă nu a mai rămas niciun loc liber. Aceeaşi situaţie este şi la C.N. Fraţii Buzeşti unde cele 134 locuri au fost ocupate de către micuţii doljeni. La C.N. Elena Cuza mai sunt şase locuri libere, dar la clasă step by step.
Şcoli care au multe locuri rămase libere sunt şi din Craiova.De exemplu, potrivit raportului afişat pe site-ul ISJ Dolj, Şcoala Gimnazială “Lascăr Catargiu” dispune de 40 de locuri vacante, după ce în prima etapă de înscriere au fost admişi doar 10 elevi. Şi la Şcoala Gimnazială Anton Pann, 20 locuri pot fi ocupate acum de preşcolari.

Aceste locuri sunt la buget.
Copiii care împlinesc vârsta de şase ani, până pe 31 august 2015, se înscriu în clasa pregătitoare. În clasa pregătitoare mai pot fi înscrişi şi copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, însă numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Referitor la copiii care împlinesc şase ani în aceeaşi perioadă, pentru care părinţii nu optează pentru clasa pregătitoare sau a căror dezvoltare psihosomatică nu permite parcurgerea acestei clase, aceştia pot fi înscrişi la grădiniţă, în grupa mare.

Politica