joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Juvelnicul cu rânduieli”

Sâmbătă 21 şi duminică 22 martie a avut loc, în comuna Ghidici, cea de-a IV-a ediţie a  festivalului „Juvelnicul cu rânduieli”, organizat de APLOMB Calafat, în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”.
După Ciupercenii Noi (18-19 octombrie 2014), Poiana Mare (8-9 noiembrie 2014) şi Ciupercenii Vechi (29-30 noiembrie 2014), a venit rândul comunei Ghidici  să fie pusă în centrul atenţiei, de toţi cei care sunt vânători de frumos, de cultură.

Opt localităţi din cele 19 ale microregiunii Calafat, aflate de-a lungul Dunării, au fost alese spre a fi promovate prin proiectul „Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 şi derulat pe perioada unui an.

Festivalul ,,Juvelnicul cu Rânduieli” se va desfăşura pe durata a două zile, va avea un program amplu de activităţi şi va fi prezentat în ediţii specifice locuitorilor din Maglavit, Basarabi, Calafat, Ciupercenii Vechi, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare şi Ghidici.
A precizat în cadrul unei conferinţe de presă domnul Dan Vană, coordonatorul proiectului şi preşedintele APLOMB Calafat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul a debutat sâmbătă la ora 11.30, şi a constat într-o expoziţie de artă plastică, lansarea albumului „Calafatul turistic” şi de simpozionul „Peştele – resursă naturală, factor cultural şi element de progres şi dezvoltare pentru comunităţile locale”. În cadrul lansării, Dan Vană, preşedinte APLOMB şi coordonatorul proiectului, a prezentat ideea de bază a albumului şi principalul său scop, acesta fiind prezentarea obiectivelor cu potenţial turistic din opt localităţi ale Microregiunii Calafat.

Duminică, de la ora 11.00, localnicii au fost aşteptaţi la trei expoziţii: una cu specific etnografic şi de pescuit, alta de fotografie, intitulată „Reflexii şi reflecţii dunărene”, şi alta culinară, cu produse din peşte, însoţită de degustări.
Tot duminică s-au decis câştigătorii concursului „Cea mai bună ciorbă de peşte” şi ai altor competiţii tematice, iar invitaţii au putut asista la un program de fanfară populară, iar  după-amiază, de la ora 14.00, la un spectacol artistic, la care au participat ansamblurile ,,Brâuleţul” (Ghidici), ”Floricică”, ,,Drag de Joc” şi ”Flori din Poieniţă”(Poiana Mare), etc.

Activităţile se vor desfăşura în spaţii aflate în centrul civic al localităţii, în aer liber, ori, dacă vremea nu permite, în săli.
precizează APLOMB Calafat

Politica