joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia care mobilizează românii- “Noi suntem Marcela!”

Marcela Constantin are 39 de ani şi este învăţătoare la şcoala din comuna doljeană Giurgiţa. La vârsta de doar 11 ani, medicii i-au descoperit o tumoră cerebrală. I-au spus că mai are, doar, cinci ani de trăit. Dumnezeu a considerat, însă, că Marcela trebuie să aibă o viaţă mai lungă, ştiind că ea îşi va dedica anii altora. Marcela are hemipareză pe partea stângă, a suferit, deja, trei intervenţii chirurgicale. Din cauza bolii ar trebui să zacă la pat. Refuză, însă, să se lase învinsă şi merge, zi de zi, la şcoală. 
 
Am crezut că sunt într-un vis urât şi că mă voi trezi. În fiecare dimineaţă voiam să mă trezesc din acel vis, dar auzeam aceleaşi cuvinte, că ar fi trebuit să mor la cinci ani, după prima intervenţie chirurgicală. Numai că Dumnezeu mi-a dat putere şi, cred că, în continuare, voi bate recordul de supravieţuire cu ajutorul lui Dumnezeu. Cu copiii uit că sunt bolnavă, când sunt în mijlocul lor. Voi plânge dacă nu voi mai putea să ajung la şcoală.
Spune Marcela
 
Colegii de la şcoala din Giurgiţa spun că Marcela nu a lipsit niciodată de la ore, că nu şi-a luat niciodată concediu medical. 
Este o luptătoare şi crede în Dumnezeu şi în bunătatea oamenilor. Dar are nevoie de ajutor pentru a putea lupta mai departe. Marcela are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală pe care o poate face la o clinică privată din Germania. Costurile, însă, sunt uriaşe pentru un salariu de învăţător. Operaţia este 50.000 de euro. 
 
Apropiaţii Marcelei au lansat o campanie prin care speră să poată strânge suma necesară pentru intervenţia chirurgicală. 
Povestea ei a înduioşat şi mobilizat o mulţime de oameni. De la profesori, la elevi, de la preoţi, la politicieni, de la românii din ţară, la cei din afară, mulţi sunt cei care s-au alăturat campaniei “Eu sunt Marcela!”
Fiecare dintre noi poate contribui cu o sumă cât de mică pentru a ajuta un om să trăiască în continuare, un om care nu se plânge, un om care nu se sprijină pe banii statului, un om care nu cere, ci oferă. 
 
Puteţi face donaţii în următoarele conturi:
Cont EURO: RO94 RNCB 0497 1422 2978 0004 deschis la Banca Comercială Română- sucursala Craiova, SWIFT RNCBROBU, titular Constantin Marcela.
CONT LEI: RO24RNCB0497142229780003 deschis la Banca Comercială Română- sucursala Craiova, SWIFT RNCBROBU, titular Constantin Marcela.

Politica