vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biletele pentru Eurovision sunt, dar lipsesc cu desăvârşire

Sala Polivalentă din Craiova va fi acaparată, de mâine, de organizatorii concursului naţional Eurovision 2015. Aşa cum se ştie de mai mult timp, finala va fi în Cetatea Banilor, însă, nici până ieri, nu se ştia preţul biletelor pe sectoare, nu mai vorbim să fie puse şi în vânzare. 
Momentan se cunoaşte doar faptul că preţurile variază între 150 şi 220 de lei. În rest, bate vântul. 
 
Nu ştim când vor veni biletele. Ar fi trebuit să vină astăzi (n.r. – ieri), însă momentan nu ne-au anunţat nimic. Nu ştim nici preţul biletelor pe sectoare, decât că vor fi între 20 şi 150 de lei. În faţa scenei vor fi amplasate scaune şi pe primele locuri vor fi biletele cele mai scumpe.
Atât am putut afla de la casierul Sălii Polivalente
 
În rest, nu se cunoaşte nimic despre bilete. 
Oamenii nu sunt impresionaţi de acest eveniment, considerând şi preţul tichetelor destul de piperat. 
 
Este bine că se organizează Eurovisionul la Craiova, însă pe noi cu ce ne încălzeşte? Dacă preţul minim de acces este de 20 de lei, vă daţi seama că nu se vede mare lucru de acolo. Pentru un loc, acceptabil, probabil trebuie să dai aproape 100 de lei, iar dacă vii şi cu partenera, ajungi la aproape 200 de lei. Foarte mult pentru posibilităţile noastre.
A afirmat Marian P., de 31 de ani, din Craiova
 
Astăzi se va desfăşura ultimul meci în Sala Polivalentă, cel al baschetbaliştilor, în Liga Balcanică, dintre SCM “U” Craiova şi Kumanovo.  
De mâine, sala va fi pusă la dispoziţie de organizatorii Eurovision, care au cerut să li se predea incinta sălii cu două săptămâni înainte de desfăşurarea evenimentului. 
Astfel, echipele din Bănie vor evolua în Sala Sporturilor “Ion Constantinescu” sau în alte oraşe unde sunt condiţii propice pentru disputarea partidelor. 
 
Pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision România 2015, din 8 martie, vor concura Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ. Cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului. 
În acest an, la Eurovision România 2015 au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în regulament. 
 
Ruslana, invitată specială
 
Pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision România 2015 din 8 martie, va cânta o fostă câştigătoare a competiţiei. Ruslana, care a câştigat Eurovisionul în 2004 pentru Ucraina, va susţine un recital în cadrul spectacolului din Sala Polivalentă, din show nelipsind piesa „Wild Dances”, cea care i-a adus trofeul Eurovision, cu un total de 280 de puncte (un record de puncte la vremea respectivă). Piesa “Wild Dances” a dominat clasamentele muzicale europene timp de 97 de săptămâni, staţionând pe prima poziţie în Belgia, timp de 10 săptămâni consecutive. Albumul, cu acelaşi nume, a fost vândut în peste 25 de ţări şi a câştigat cinci Discuri de Platinĺ în Ucraina, conform click.ro. În Las Vegas, Ruslana a primit prestigiosul „World Music Award” pentru cel mai bine vândut artist, belgienii au inclus-o într-un top al celor mai populari artişti, grecii au ales-o cea mai sexy artistă, în timp ce în Ucraina a fost desemnată cea mai influentă persoană publică.
Ruslana a mai fost prezentă la Craiova şi în anul 2007, la zilele oraşului.  
Alături de ea, au mai concertat atunci Jennifer Rush şi Saragossa Band, la cea de-a XI-a editie a Zilelor Municipiului Craiova. 

Politica