vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Succes răsunător la 25 de ani

Anna Todd, în vârstă de 25 de ani, este fenomenul literar american al momentului. Autoarea cărţii “After”, carte pe care a scris-o pe un site de scriere comunitar, s-a bucurat de un succes enorm în mediul virtual. Adunând nu mai puţin de un miliard de descărcări de pe internet, aventurile personajului principal Tessa au fost deja publicate. Potrivit metronews.fr povestea cărţii urmează să apară în curând pe marile ecrane.
 
Potrivit AGERPRES, Anna Todd şi-a scris povestea în direct pe internet, adăugând un nou capitol săptămânal, lăsându-şi cititorii să descopere treptat aventurile eroinei sale, personajul Tessa.
 
Începutul celebrităţii tinerei romanciere a început cu un an în urmă, în Texas, atunci când Anna s-a înscris pe Wattapad, un site de scriere comunitar. 
Politica site-ului este de a găzdui autori în devenire, dornici să îşi facă textele cunoscute. Înainte de a se apuca de scris, americanca a urmărit mai întâi scrieri ale altor autori, iar mai apoi a decis să îşi creeze propria poveste.
 
Nu ştiu cum să spun altfel: sunt o cititoare ajunsă scriitoare. Scriu pe telefon când sunt la magazin, când mă plictisesc la plimbare.
A afimat ea într-un interviu difuzat de Rue89
 
Anna Todd a câştigat destul de repede foarte mulţi fani, care puteau şi ei la rândul lor interveni în scenariu. Dedica nu mai puţin de 8 ore în fiecare zi scriind şi discutând cu cititorii pe marginea capitolelor publicate deja. 
În scurt timp, ziariştii americani au aflat de acest fenomen, iar câteva reviste pentru femei i-au dedicat câteva articole.
 
După nici măcar un an, “After”, cartea Annei Todd a fost publicată şi distribuită în librării. Romanul s-a bucurat de un succes mondial, până în prezent nu mai puţin de 26 de ţări l-au cumpărat, iar drepturile de ecranizare au fost vândute către Paramount. 
 
Tessa, eroina din “After” descoperă sexualitatea cu Hardin, băiatul rău din facultate. 
Întâmplările adolescentine şi pasajele uşor erotice sunt alternate într-un mod armonios în cartea tinerei de 25 de ani. 
Pentru a-şi crea personajul, autorea s-a inspirat din Harrz Stiles, liderul grupului One Direction, după cum ea însăşi a mărturisit. 
 
Anna Todd se scuză în faţa cititorilor dornici să îi citească opera pentru greşelile gramaticale, afirmând că: 
Am scris cartea la calculator, aşa ca scuzaţi-mă dacă există şi câteva greşeli de ortografie. 
 
Chiar dacă volumul Annei Todd nu va revoluţiona literatura, cu siguranţă el se bucură de un real succes la nivel mondial. 
Aventurile eroinei Tessa pot fi citite pe Wattpad.com, acolo unde, cu siguranţă, internauţii aşteaptă un nou volum al tinerei, volum pe care deja a început să îl scrie sub numele de “Before”. 

Politica