marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«America de-acasă» – spectacol la Teatrul Naţional «Marin Sorescu»

Naţionalul craiovean propune un nou spectacol-lectură, din seria “Autorii sunt în sală”, deschisă anul trecut. Joi, 10 decembrie, de la ora 16.30, în sala “Ion D Sîrbu” a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” va fi prezentat spectacolul lectură „America de-acasă”, de Mircea M. Ionescu, regia Mircea Cornişteanu. Din distribuţie fac parte: Adrian Andone, George Albert Costea, Ilie Gheorghe, Mircea Cornişteanu, Marian Politic şi Geni Macsim.
„Autorii sunt în sală” este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorinţa de a sensibiliza regizorii aflaţi în căutare de texte valoroase, precum şi de a atrage publicul către creaţia dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării în premieră pe ţară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.
 
Până în prezent au fost jucate astfel de spectacole din dramaturgia unor autori precum: Cornel Mihai Ungureanu, Daniel Bănulescu, Valentin Nicolau, Cornel Udrea, Gheorghe Truţă.
 Autorul a absolvit Facultatea de Filozofie, Universitatea Bucureşti, este director-manager al Teatrului Valah Giurgiu, din anul 2010. A lucrat ca ziarist, este editorul întâiului săptămânal de sport în limba română din afara ţării, “Lumea Sporturilor”, şeful Departamentului Sport la cotidianul “Gardianul”, Bucureşti (2002-2005), fost comentator radio şi TV.
 
A publicat 15 cărţi, pentru care a obţinut diverse premii, este şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive, al Asociaţiei Comentatorilor şi Cronicarilor Sportivi Americani, membru “Foreign Press Association”, New York, membru în biroul Secţiei de Dramaturgie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti. Ca dramaturg i s-au jucat 14 premiere.

Politica