vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulanţă nouă pentru salvamontişti

Începând de săptămâna viitoare Serviciul de Salvamont Gorj va avea o nouă ambulanţă de teren pentru intervenţia în zonele montane. Noul vehicul costă aproape 50.000 euro şi va fi cumpărat cu bani de la Consiliul Judeţean Gorj. Serviciul de Salvamont Gorj mai are în dotare doar o astfel de ambulanţă, după cum a declarat, pentru AGERPRES, şeful serviciului, Sabin Cornoiu.
 
Până la sfârşitul săptămânii viitoare o să avem ambulanţa, o să mergem la furnizor, pentru a ne face instruirea pe echipamentele medicale şi instruirea privind funcţionarea maşinii. Maşina îşi va intra în atribuţii în weekend-ul următor. Este o ambulanţă pe caroserie de maşină de teren, o ambulanţă cu garda la sol foarte înaltă, care îi permite să aibă acces în zone dificile, pe drumuri de munte. Există doar trei astfel de ambulanţe în întreaga ţară, sunt ambulanţe special făcute pentru echipele de Salvamont, sunt făcute în Anglia. Ambulanţa este dotată cu aparatură şi echipamente medicale la nivelul nostru de competenţă, are trusă medicală, targă, saltea cu vacuum, defibrilator, inclusiv trusă de microchirurgie. 
A afirmat Sabin Cornoiu  
 
Şeful Serviciului de Salvamont Gorj a mai spus că ambulanţa deţinută de şase ani va sta în permanenţă la Rânca, pentru a deservi zona şi partea de est a judeţului, iar cea nouă va staţiona la Târgu-Jiu şi va deservi restul zonei montane, dar va interveni şi la solicitările Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj sau de SMURD şi în afara zonei montane, în zonele greu accesibile. 
AGERPRES mai arată că ambulanţa achiziţionată de Serviciul de Salvamont Gorj a fost prezentă, în cei şase ani de când face parte din dotarea instituţiei, la peste 1.000 de intervenţii.

Politica