joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacol caritabil pentru Florin

Florin este un copil în vârstă de zece ani care are nevoie de ajutorul nostru. El suferă de o malformaţie facială. Băiatul locuieşte în comuna doljeană Amărăşti, împreună cu bunica şi verişoara lui. Situaţia lor materială nu este prea bună.
De aceea, “Incubator 107” Craiova alături de trupa de improvizaţie “On The Spot” au gândit un spectacol caritabil pentru a-l sprijini pe Florin. Show-ul de improvizaţie va avea loc joi, 11 decembrie, la ora 20.00, în localul “Arcade”. Cu banii strânşi din vânzarea biletelor, “Incubator 107” împreună cu trupa “On the Spot” doresc să-i facă un cadou băieţelului. Vor să cumpere cât mai multe lucruri utile pentru căsuţa în care locuieşte Florin.
 
Evenimentul este organizat de noi, de «Incubator 107» Craiova , iar cei de la «On The Spot» ne-au oferit ajutor, organizând un show de improvizaţie. Toate fondurile o să se ducă la Florin. Florin este un băieţel de zece ani din localitatea Amărăşti, care locuieşte cu bunica lui. Încă de la naştere a fost abandonat de ambii parinţi. La naştere a fost diagnosticat cu o malformaţie la nivel facial, cunoscută sub numele de buză de iepure. A fost operat când era micuţ, la vârsta de doi ani, fiind foarte mic şi-a smuls copcile şi buza lui nu s-a mai vindecat. În luna mai, anul acesta, o echipă de medici voluntari din California a realizat o serie de intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean din Craiova pentru pacienţii care aveau nevoie de chirurgie plastică, facială şi reparatorie. Florin a fost unul din cei 300 de copii selectaţi, dată fiind gravitatea cazului său. El se simte mai bine, dar comunică destul de greu, are o situaţie financiară precară, stă cu bunica lui, şi cu verişoara lui în vârstă de 20 ani. O prietenă de-a mea, voluntar, cunoştea familia şi prin intermediul ei, l-a înscris în acest proiect cu aceşti medici pentru operaţie. De aici avem contactul, voiam să ajutăm pe cineva şi ne-am gândit că el ar fi potrivit. Am avut mai multe cazuri iniţial, o să ajutăm mai mulţi, dar fondurile din acest spectacol o să se ducă strict la Florin.
Spune Claudia Goldstein, organizator “Incubator 107” Craiova
 
Evenimentul se desfăşoară sub motto-ul „Incubăm o faptă bună”. Organizatorii speră ca oamenii să vină într-un număr destul de mare. Vor pune „la bătaie” şi o licitaţie de obiecte hand-made. Cei care au astfel de obiecte în colecţia lor sunt bineveniţi.
 
În cadrul evenimentului avem şi o licitaţie de obiecte. Am zis să fie obiecte hand-made, icoane pictate, bijuterii hand-made, jurnale. Am vorbit cu bunica, ei au nevoie cam de orice. Am vrea să cumpărăm noi ceea ce e necesar, mâncare, lemne, vedem câţi bani se strâng ca să ştim exact ce putem lua. Am auzit că şi-ar dori tare mult, puţină căldură în cămăruţa în care locuieşte cu bunica lui, şi de ce nu, o masă plină de sărbători. Am dori să fie prezent şi Florin la spectacol, facem tot posibilul, ar fi drăguţ să-l cunoască lumea. 
Mai spun organizatorii
 
Copilul merge acum la şcoală, îşi învaţă cele două poezii pentru serbarea de Crăciun şi îşi spune rugăciunea cu voce tare.
Preţul unui bilet costă 10 lei, iar cei care doresc să afle mai multe informaţii pot accesa site-ul ONG-ului Incubator 107 Craiova sau să vizualizeze pagina de Facebook a acestora.

Politica