sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Postul de preşedinte al CJ, declarat vacant

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a emis luni ordinul pri vind vacantarea postului de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ). Vâlcea a rămas fără preşedinte al CJ după ce Ion Cîlea a încetat din viaţă săptămâna trecută din cauza unei boli necruţătoare. 
Consiliul Judeţeantrebuie să se întrunească acum pentru a stabili preşedintele interimar.
 
Am primit din partea Consiliului Judeţean notificarea privind vacantarea funcţiei de preşedinte al acestui for, din cauză de deces, eu am emis deja ordinul de prefect pe care l-am înaintat atât Ministerului Administraţiei, cât şi Consiliului. Acest ordin poate fi contestat în termen de cinci zile, iar Consiliul trebuie, potrivit legii, să se întrunească pentru a-şi stabili o conducere interimară.
Dumitru Cornoiu, prefectul judeţului Vâlcea
 
Se pare că preferat pentru a ocupa această poziţie este liberalul Bogdan Pistol. AGERPRES scrie că 43 din primari din judeţ au depus la sediul Consiliului Judeţean o adresă prin care solicită partidelor să delege atribuţiile de preşedinte interimar al CJ vicepreşedintelui instituţiei, Bogdan Pistol.
 
Ar fi prima dată când judeţul ar fi condus de un tânăr de 36 de ani, un economist, un om care a acumulat experienţă şi care are o viziune de dezvoltare a judeţului. Sunt convins că nu va dezamăgi şi sunt convins că majoritatea primarilor din judeţ îl creditează pe domnul Bogdan Pistol, de aceea este important ca şi PNL şi PSD să treacă peste diferenţele ideologice şi să mergem pe această variantă.
A declarat luni pentru AGERPRES primarul oraşului Băbeni, Sorin Bâzâc
 
În această săptămână, mai scrie sursa citată, Consiliul Judeţean Vâlcea s-ar putea întruni într-o şedinţă extraordinară pentru a desemna prin vot care dintre cei doi vicepreşedinţi, Bogdan Pistol (PNL) şi Dumitru Persu (PSD), va prelua atribuţiile de preşedinte interimar în locul lui Ion Cîlea, decedat săptămâna trecută.
În prezent PNL deţine majoritatea majoritatea în Consiliul Judeţean, având 19 voturi din totalul de 32.

Politica