vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Olt va fi dotat cu o şenilată şi o autofreză de zăpadă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt va fi dotat cu o maşină şenilată şi o autofreză de zăpadă. Utilajele nu vor putea fi utilizate în această iarnă. Ele vor ajunge la instituţie în 2015. Consiliul Judeţean Olt a accesat un proiect european pentru dotarea ISU. Este vorba de proiectul “Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în regiunea S-V Oltenia”. 
Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a anunţat că instituţia a reuşit să acceseze încă 200.000 de euro din fonduri europene nerambursabile pentru a îmbunătăţi dotarea cu echipamente a ISU Olt.
 
Finanţarea a fost atrasă prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, formată din cele cinci judeţe din regiune (Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea) reprezentate de consiliile judeţene, scrie AGERPRES. Pentru fiecare din cele cinci judeţe din Oltenia vor fi achiziţionate câte două autovehicule, respectiv câte o maşină şenilată şi câte o autofreză de zăpadă sau autospecială complexă pentru descarcerare.
În luna ianuarie 2015 va fi lansată licitaţia pentru achiziţia autovehiculelor menţionate şi apoi, în termen de şase luni, maşinile vor fi livrate în judeţe, urmând să poată fi folosite în iarna viitoare.
 
ISU Olt va primi o autofreză de zăpadă, care va avea utilitate în toate anotimpurile deoarece i se va putea ataşa un container cu o capacitate de 5.000 de litri şi va putea fi folosită şi la intervenţiile de stingere a incendiilor, mai arată AGERPRES. 
Maşina şenilată poate transporta persoane şi materiale pe teren accidentat, pe zăpadă, teren mlăştinos, prin apă şi va fi dotată atât cu şenile, cât şi cu roţi, însă va fi transportată pe platformă spre zona intervenţiei, deoarece are o viteză de deplasare redusă.
Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a mai declarat, potrivit AGERPRES, că începând din 2008 şi până în prezent, CJ Olt a accesat opt milioane lei pentru dotarea bazei operaţionale a ISU Olt. Au fost deja achiziţionate 10 autospeciale şi până în iarna viitoare se vor mai achiziţiona şi autofreza de zăpadă şi maşina şenilată. 

Politica