vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DN 55 se repară la anu’

Ieri dimineaţă, pe ploaie, la intrarea în Malu Mare, o echipă de muncitori repara de zor o groapă pe care o mai astupase astă-vară. (vezi foto) Peticul nu a ţinut prea mult după „reabilitarea” din vară. Probabil că nici noul strat turnat nu va rezista până la prima zăpadă.

Tot mai mulţi şoferi au trimis notificări jurnaliştilor cotidianului Ediţie Specială pentru a semnala problemele cu care se confruntă atunci când circulă pe DN 55. Oamenii au recunoscut că nu pot continua în acest ritm şi trebuie să se schimbe urgent ceva.

Merg în fiecare zi cu maşina pe DN 55 pentru că nu am încotro şi mereu trebuie să îmi stric maşina. Am băgat foarte mulţi bani în reparaţii şi nu se mai poate aşa. Văd că se mai cârpeşte colo, colo, însă trebuie făcut ceva.
A reacţionat Mircea Bubatu, de 53 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt doljean, nu crede că se va rezolva prea repede această problemă, întrucât sunt mulţi ani de când şoseaua arată aşa.

Domne, ne distrugem maşinile pe acest drum. De ani de zile nu se face nimic. Mereu să spune să  îl votăm pe unul sau pe altul şi tot degeaba. Parcă suntem uitaţi de lume şi să nu uităm că este Drum Naţional, dacă era judeţean sau comunal mai ziceam. Nu ştiu dacă mai sunt Drumuri Naţionale în ţară care să arate aşa.
A punctat Mihai Mereuţă, de 57 de ani

Lucrările vor începe în primăvară

Surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) susţin că în primăvară  vor începe lucrările pentru refacerea drumului.

Nu se mai poate să facem cârpeli. Ştim că sunt porţiuni mari, unde drumul arată rău şi vom primi finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii. Acum vine iarna şi timpul nu ne va permite să începem lucrările, însă în primăvară cu siguranţă drumul va arăta altfel. Se mai fac mici retuşuri pe unde se poate, însă trebuie să se repare totul.
Au spus surse din cadrul CNADNR

Probleme sunt de foarte mulţi ani pe acest drum. Din 2011 CNADNR a demarat licitaţiile privind lucrările de consolidare şi refacere a cinci drumuri naţionale, respectiv DN 1, DN 66A, DN 67D, DN 7C şi DN 55. Contractul de consolidare şi refacere de drum DN 55 km 4+400-71+100″, în valoare de 67.470.516 lei, fără TVA, va consta în ramforsare sistem rutier, rigole carosabile şi rigole acostament, podete noi, amenajări drumuri laterale, parapete, lucrări de consolidare terasamente şi semnalizare rutieră.

Politica