vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lungu, oficial director la Termo

Rotirea directorilor la regiile din cadrul Primăriei Craiova continuă şi la finalul acestui an. Aşa cum Ediţie Specială a anunţat în urmă cu o lună, directorul de la SC „Termo Craiova” SRL, Mihai Neaţu, a plecat la Transelectrica, lăsându-i locul lui Florin Lungu (foto), acesta conducând recent Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova.
Mâine, Consiliul Local Craiova va convoca o şedinţă extraordinară în Sala Mare a primăriei, unde se vor supune votului opt puncte, unul dintre ele fiind numirea lui Florin Lungu în funcţia de administrator al SC „Termo Craiova” SRL.

Se aprobă contractul de administrare al dlui. Lungu Florin Gabriel, administrator al S.C. „Termo Craiova” S.R.L., prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Se mandatează reprezentantul municipiului Craiova, domnul Mischianu Ovidiu, să voteze contractul de administrare al dlui. Lungu Florin Gabriel în Adunarea Generală a Asociaţilor S.C.Termo Craiova S.R.L.
Se arată în hotărârea ce va fi prezentată mâine în şedinţa Consiliului Local

Consilierul local Ionel Pană, care a condus mulţi ani instituţii ale energiei, s-a arătat dezamăgit că în asrmenea funcţii sunt amplasaţi oameni, care nu au nimic în comun cu acest domeniu.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum pot să pună directori fără nicio gândire, fără nicio strategie? Nu oricine poate fi bun, mai ales dacă îl muţi de colo, colo. Se spusese iniţial că îl ia pe domnul Neaţu să-l formeze, nu l-a lăsat nici măcar să îşi spună un punct de vedere şi l-au schimbat. Se fac nişte numiri doar de dragul de a pune oamenii de partid în nişte funcţii. Îmi pare rău, pentru că ei sunt oameni destul de buni, însă pentru funcţiile respective se face o greşeală foarte mare şi faţă de ei. Dacă vrei să formezi pe cineva, mai ales în domeniul energiei nu îl poţi schimba după şase luni sau după un an de zile. Un om în domeniul energiei se formează în câţiva ani, parcurgând funcţii de diverse niveluri, de la şef de birou, şef de serviciu, director şi abia apoi poţi să îl pui manager, care să coordoneze o anumită activitate.
A afirmat Ionel Pană, pentru Ediţie Specială

«Ce legătură are RAADPFL-ul cu Termoficarea?»

Pană nu îşi explică faptul că directorii au fost mutaţi de la o regie la alta.

Cum l-au putut lua pe Lungu de la RAADPFL şi să îl pună la Termoficare? Ce legătură are una cu alta? O să ridic aceste probleme şi în şedinţa Consiliului Local de joi.
A mai punctat Ionel Pană

Florin Lungu a fost director la RAADPFL Craiova din 27 martie 2013 şi până pe 21 septembrie 2014, când a fost înlocuit cu fostul director al Sălii Polivalente, Aurelia Filip. Lungu a venit la Termo, la finalul lunii septembrie ca director tehnic, iar până la începutul lunii noiembrie a fost subalternul lui Neaţu. Înainte de a conduce RAADPFL, Lungu a fost şef la Sectorul Reparaţii Străzi şi Construcţii Urbane, iar în perioada ianuarie 2007 şi septembrie 2012 s-a ocupat, printre altele, de analizarea situaţiei facturilor scadente şi organizarea activităţii de încasare a acestora la termen a unei societăţi comerciale.

Dacă în timpul mandatului fostului primar, Antonie Solomon, se ştia cine este director al unei regii, în aproape doi ani şi jumătate cu Lia Olguţa Vasilescu la conducerea oraşului directorii s-au schimbat foarte des. Radu Preda a început aventura la RAADPFL şi a continuat-o la RAT, de unde a plecat în urmă cu o lună, lăsându-i locul lui Marcel Tănăsescu. Între timp, la RAT director general a mai fost şi Alin Goga, care a plecat în Bucureşti.

După ce Radu Preda a fost numit la RAADPFL, la câteva luni a plecat, iar în locul său a venit Florin Lungu. În urmă cu două luni, acesta a fost înlocuit cu Rela Filip, fosta directoare a Sălii Polivalente

La Termoficare, Lungu l-a schimbat pe Mihai Neaţu, care îi luase locul lui Nicolae Degeratu. La SC Pieţe şi Târguri SA Craiova, director a fost numit Cătălin Resceanu, însă după „divorţul” dintre PSD şi PNL, primarul a hotărât ca un alt tânăr, Claudiu Ştefan Neagoe să îi ia locul. La Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în urmă cu doi ani şi jumătate, a fost numită director, Ana Maria Constantinescu, însă a fost schimbată cu Cosmin Dragoste.

Nici Sport Club Municipal Craiova nu a scăpat de modificări. Tot în perioada separării PSD de PNL, directorul Bogdan Bălan a fost forţat să îşi dea demisia, în locul său fiind adus Victor Lazarciuc.
Nu este exclus ca la începutul anului viitor să mai fie şi alte schimbări.

Politica