vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Manuale digitale şi la clasele a III-a şi a IV-a

Ministrul Educaţiei a anunţat că în anul 2014-2015, manualele digitale vor fi introduse şi la clasele a III-a şi a IV-a. Potrivit lui Remus Pricopie, nu doar cei din clasa I şi a II-a vor învăţa după manualele în format digital, ci şi şcolarii de clasa a  III-a şi a IV-a.Profesorii din învăţământul primar trebuie să înveţe cum să le utilizeze, aşa că vor intra în programe de perfecţionare.
Conform portalinvatamant.ro, măsura luată de Ministrul Educaţiei era de-a dreptul necesară. Acesta spune că, prin introducerea unor astfel de manuale digitale la învăţământul primar, se elimină greşelile apărute în manualele tipărite.
Cei mai mulţi dintre părinţi sunt împotriva manualelor digitale. Aceştia consideră că în astfel, copiii lor vor uita să mai scrie de mână şi vor fi dependenţi de tabletă.

Eu nu accept aşa ceva. Mi se pare inadmisibil să se facă totul pe calculator, pe tabletă. Din cauza aceasta, o să avem mai mulţi copii analfabeţi, acesta este adevărul, sunt familii sărace şi vor fi nevoite să îşi cumpere şi acasă tablete, ca să aibă după ce învăţa. Şi nu cred că se vor descurca mulţi aşa, le va fi peste mână acest sistem de învăţare.
Irina Irimia, părinte

Politica