marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru Masterplanul de Deşeuri a fost semnat

Zi importantă pentru Consiliul Judeţean Dolj. După realizarea Masterplanului de Apă, ieri a fost semnat contractul pentru Masterplanul de Deşeuri.
Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a reuşit acest lucru după şapte ani de încercări să realizeze acest proiect, care are finanţare de 54 milioane euro, din care 4,8 milioane sunt alocate de CJ Dolj, iar Primăria Craiova va avea o contribuţie de 1,6 milioane euro.
Masterplanul pentru deşeuri trebuie finalizat până la finalul anului viitor, urmând să fie create 210 locuri de muncă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a salutat semnarea acestui proiect şi nu se teme că termenul de finalizare este destul de scurt.

Din acest moment judeţul nostru este mai bogat cu 54 de milioane de euro. Este un proiect la care lucrăm din anul 2007. Fiind un proiect important a trebuit să primească girul Comisiei Europene şi a fost întors către Ministerul Mediului şi îl vor semna în curând. Primăriile nu vor mai avea gropi neconforme şi vor putea spune că este rezolvată această problemă a deşeurilor, pentru că acest proiect se referă la toate cele 111 localităţi ale judeţului, respectiv 104 comune, patru oraşe şi trei municipii. În această sumă sunt incluşi şi bani pentru închiderea gropilor neconforme şi sunt prevăzuţi bani pentru dotări. Fiecare familie va primi containere şi vor exista staţii de transfer pentru gunoaie şi staţii de compostare.
A afirmat Ion Prioteasa

Acesta a detaliat contribuţia autorităţilor locale şi a specificat ce dotări vor fi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi Consiliul Judeţean participă cu o sumă importantă de 4,8 milioane de euro şi municipiul Craiova cu 1,6 milioane de euro. Vom avea o staţie de sortare la Craiova, care va deservi întreg judeţul. Vom avea o staţie de compostare tot la Craiova, care va fi şi pentru Filiaşi. În zona Calafatului vom avea o staţie de transfer şi una de compostare pentru Calafat şi Băileşti. Va fi şi o staţie de transfer la Dobreşti, care va deservi zona de Sud până la Dăbuleni, Călăraşi şi Bechet. Vor fi şi staţii de transfer la Filiaşi şi Băileşti.
A mai punctat preşedintele CJ Dolj

«Este rezultatul unei munci de echipă»

Reprezentantul OIR POSMEDIU, Adina Nuţoaica, datorită căreia s-a realizat acest proiect, a explicat cât de importantă este această investiţie pentru judeţul Dolj.

Este o zi foarte importantă pentru Consiliul Judeţean, dar şi pentru noi, dar nu în ultimul rând şi pentru oraşul Craiova. Este rezultatul unei munci de echipă, desfăşurată pe parcursul unei perioade foarte mari. Perioada rămasă este una destul de scurtă, faptul că Ministerul Mediului a permis semnarea unor contracte, înainte de semnarea contractului de finanţare permite ca proiectul să fie implementat în cele 13 luni. La sfârşitul anului 2015, când se încheie perioada Programului Operaţional 2007-2013, sper să ne întâlnim aici pentru a discuta despre rezultate concrete.
Adina Nuţoaica

Unul dintre cele mai importante puncte ale proiectulului îl reprezintă cele 759 de containere îngropate care vor fi în municipiul Craiova şi achiziţionarea a opt utilaje de golire pentru containerele îngropate.
Vor mai fi, de asemenea, 102.985 de compostoare individuale, 118.000 de pubele, vor fi achiziţionate 36.000 de pubele de 40.000 de litri şi 32 de maşini pentru transportul deşeurilor.
În final, Ion Prioteasa a arătat cât de important este acest proiect pentru judeţul Dolj.

Proiectul este grandios şi obligaţia noastră este să punem totul în operă până la sfârşitul anului viitor. Trebuie să ne transformăm în diriginţi de şantier acolo unde se va lucra.
Alături de Masterplanul de Apă, care a fost de 185 de milioane de euro, acesta, de 54 milioane de euro este printre cele mai mari proiecte şi, dacă ţinem cont că va fi integral în gestiunea Consiliul Judeţean Dolj putem spune că este cel mai mare proiect al nostru.

A mai spus Prioteasa

Până în prezent, printr-o clauză sustensibilă, au fost achiziţionate de către Consiliul Judeţean Dolj vehicule de trei milioane de euro, furnizare echipamente de deşeuri de şase milioane de euro, servicii de asistenţă tehnică de două milioane de euro, servicii de auditare financiară de 7.000 de euro.

Politica