joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demonstraţie de baschet pentru persoanele cu dizabilităţi

Fundaţia Motivation România, împreună cu Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Mina” şi World Vision România – Biroul Zonal Dolj, va organiza un eveniment sportiv inedit. Utilizatorii de scaune rulante şi sportivii echipelor „Motivation”, vor face astăzi, de la ora 14.00, o demonstraţie de baschet în scaun rulant în Sala Polivalentă din Craiova.

Evenimentul îşi propune să aducă în atenţia publicului abilităţile pe care le au persoanele cu dizabilităţi, să promoveze beneficiile sportului şi să aducă împreună oameni uniţi de aceeaşi pasiune pentru mişcare. Spectatorii vor avea ocazia să asiste la un altfel de meci de baschet, în care driblingul şi aruncarea la panou se execută diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeaşi satisfacţie echipei. De asemenea, doritorii vor putea încerca ei înşişi jocul de baschet în scaun rulant, ghidaţi de sportivii şi antrenorii „Motivation”.

Proiectul s-a realizat cu sprijinul americanilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fundaţia „Motivation România” are cinci echipe de baschet în scaun rulant în ţară, care organizează periodic demonstraţii sportive şi participă la competiţii dedicate atât persoanelor cu dizabilităţi, cât şi celor care nu au o dizabilitate.

Demonstraţia de baschet are loc în cadrul proiectului ACCESS – Accelerarea Competenţelor de Bază pentru servicii eficiente şi sprijin pentru utilizatorii de scaun rulant, derulat de Fundaţia „Motivation România”, în parteneriat cu organizaţia World Vision.
Acest eveniment poate fi realizat datorită sprijinului al poporului american prin proiectul „Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de cinci ani finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Politica