vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiţie de 10 milioane de euro, la Uzinele Sodice Govora

La Uzinele Sodice Govora a fost inaugurată ieri cea mai mare investiţie, un nou calcinator de 10 milioane de euro, care va ridica producţia fabricii vâlcene la 500.000 de tone de sodă, scrie AGERPRES.

În luna iulie a acestui an, pe platforma chimică, la USG a ajuns noul calcinator şi echipamentele auxiliare, parte a unui program de investiţii de 10 milioane euro, derulat pe parcursul a doi ani. Construcţia instalaţiei de calcinare a început în luna august. Capacitatea maximă de producţie va fi atinsă în următorii doi ani. Prin creşteri treptate de capacitate, USG va produce 500.000 de tone de sodă, la finalul intervalului planificat. Odată cu atingerea acestui nivel de producţie, de la cele 430.000 de tone produse astăzi uzina va putea depăşi lunga perioadă de dificultăţi şi va începe să recupereze din pierderile de 100 de milioane de euro acumulate în ultimii opt ani.
A declarat directorul general al uzinei vâlcene, Witold Urbanowski

Noua instalaţie de calcinare reprezintă şansa de a continua operaţiunile pe termen lung şi de a păstra peste 650 de locuri de muncă, spune directorul uzinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fără ea, nu am putea să ne acoperim costurile operaţionale, să obţinem economii de scală şi să devenim profitabili. Ne concentrăm asupra acestei investiţii. Viitorul nostru depinde de implementarea cu succes a investiţiei.
Witold Urbanowski

Ciech Chemical Group, proprietar al Uzinelor Sodice din Râmnicu Vâlcea, este unul dintre liderii pieţei europene de produse chimice şi include peste 30 de companii şi se numără printre cele mai mari 50 de organizaţii de afaceri din Polonia.
Principalele produse ale grupului, scrie AGERPRES, sunt sodă, al doilea producător ca mărime din Europa, răşini epoxice şi poliester, produse chimice de protecţie şi fertilizare plante, precum şi alte produse chimice folosite în industria sticlei, a mobilei, chimică, alimentară, precum şi în agricultură şi construcţii.

Politica