joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul UNIFEST CRAIOVA – 10 zile de cultură pentru studenţi

Festivalul UNIFEST, desfăşurat la nivel naţional, ajunge  astăzi în Craiova. În perioada 4-14 noiembrie, studenţii au acces liber în timpul derulării festivalului la spectacolele de la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, Filarmonica Oltenia, Opera Română Craiova. Festivalul UNIFEST este organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR) şi a ajuns deja la a 13-a ediţie.

Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc

Astăzi trupele de teatru “Face Act” şi “Theatron” ale Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova vor urca pe scenă unde vor susţine mai multe piese de teatru timp de patru ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne propunem să promovăm teatrul în rândul studenţilor şi totodată să aducem mai aproape de ei, trupele care fac teatru. Sunt invitate două trupe de teatru la Casa de Cultură a Studenţilor, vor juca pe parcursul a câtorva ore, de la 20 până la miezul nopţii. Sunt piesele trupelor Face Act şi Theatron, am înţeles că o să facă şi un număr de improvizaţie.
A declarat Oana Mic, vicepreşedinte USR

Festivalul este cultural, dar are şi componente de educaţie non-formală în care se derulează traininguri, o astfel de conferinţă va avea loc la Filarmonica Oltenia, pe data de 12 noiembrie în care se vor susţine prezentări pe tema «Cultură în viaţa studenţilor». În cadrul festivalului, sunt organizate şi campanii de sănătate orală, în care studenţii beneficiază de consult gratuit la stomatologie, campanii de donare de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova.

Studenţii îşi pot procura invitaţii la spectacolele din Craiova pe baza legitimaţiei  de student de la Centrul pentru Dezvoltare Craiova din Strada Sf. Dumitru Nr. 3, etaj 3 vizavi de CEC.
Uniunea Studenţilor din România (USR) este o organizaţie la nivel naţional, care reuneşte peste 100 de asociaţii studenţeşti şi de tineret din 17 centre universitare. Scopul federaţiei este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia României, precum şi Municipalităţi şi Universităţi.

Politica