vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Călătorii întâmpină probleme în autobuze

Mai mulţi cititori ne-au semnalat  problemele pe care le au când circulă cu autobuzele din Craiova. Cea mai importantă este aceea că oamenii întârzie la serviciu din cauza faptului că autobuzele sunt oprite mai mult timp.

Un asemenea eveniment s-a întâmplat vineri pe traseului autobuzului 24, când controlorii au prins o femeie fără bilet, iar aceasta nu a vrut să coboare. Călătorii au stat aproximativ 10 minute pentru ca persoana respectivă să fie convinsă să părăsească autobuzul.
De ce ţineţi atât de mult autobuzul oprit? Trebuie să ajungem la serviciu”, a fost reacţia unui călător. Răspunsul controlorului a fost prompt: „Autobuzul nu pleacă până când doamna nu se dă jos din autobuz.”

Nici femeie incriminată nu a renunţat prea uşor:
Nu cobor, îmi daţi amendă, însă trebuie să ajung la spital să duc lapte pentru un bolnav.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu a explicat măsurile în care se realizează controlul şi a atras atenţia ca oamenii trebuiue să ceară legitimaţia înainte să arate biletele.

Controlul se realizează în două situaţii: de către Poliţia Locală şi atunci autobuzele sunt oprite în trafic şi se controlează pe loc, sau de către angajaţii noştri, iar atunci se controlează în timp ce autobuzul circulă. Nu ştim despre un asemenea incident, însă atragem atenţia că pot fi şi controlori falşi şi călătorii trebuie să le ceară acelor persoane să se legitimeze. Pot să vă spun că dacă se plăteşte suprataxa de 30 de lei, controlorii trebuie să lăse persoana să circule, în caz contrar trebuie să coboare.
Marcel Tănăsescu, pentru Ediţie Specială

Nu se primesc biletele deteriorate

Un cititor, aflat sub protecţia anonimatului, a spus că la casa de bilete de la Piaţa Centrală nu i s-a schimbat tichetul din luna precedentă.

Este o doamnă la casa de bilete la Piaţa Centrală care refuză să schimbe biletele, chiar dacă sunt puţin şifonate. Dacă am tichetul de câteva zile este firesc să nu fie intact. Nu înţeleg de ce reacţionează aşa, pentru că ar trebui să aibă alt comportament.
A declarat cititorul

O altă problemă semnalată de craioveni este faptul că la anumite case de bilete nu se schimbă tichetele din luna precedentă dacă sunt puţin şifonate.

Tichetele se schimbă între 1 şi 5 ale lunii, însă am spus că dacă sunt oameni care vin pe 6 sau 7 le putem schimba. Important este să nu fie deteriorate. Depinde ce înseamnă puţin şifonate, este discutabil. Cert este că încercăm să împiedicăm oamenii care ţin un bilet o lună de zile necompostat şi dacă au norocul să nu vină controlul îl schimbă pentru luna următoare şi, normal, că este deteriorat după o lună.
A mai spus Marcel Tănăsescu

În final acesta a explicat de ce Craiova este singurul municipiu în care autobuzele circulă doar până la ora 22.00.

Am făcut mai multe monitorizări şi nu se justifică să existe un orar mai lung pentru circulaţia autobuzelor. Nu ar fi o problemă pentru noi să facem acest lucru, însă nu este necesar momentan.
A punctat Tănăsescu

Şi în acest caz au fost oameni care consideră că un oraş precum Craiova ar trebui să aibă circulaţia mijloacelor de transport până la ora 00.00.

Am fost în multe oraşe şi autobuzele circulă mult mai târziu. Ora 22.00 cred că este de pe vremea Revoluţiei. Nu cred că oamenii nu au serviciu sau nu au treabă după ora 22.00 să meargă cu autobuzul. Este foarte ciudat, însă nu avem ce face.
A spus Mihai Spiridon, din Craiova

Politica