joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Energie prin fuziune nucleară, la îndemână?»

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii (Universitatea din Craiova) organizează un seminar despre fuziunea nucleară, susţinut de către dr.  Alexandru BOBOC, absolvent al Fizicii din cadrul Universităţii din Craiova.  
Evenimentul are loc astăzi, între orele 12.00-14.00, la Amfiteatrul „Liviu Tătar”(C 124), clădirea centrală, Craiova, str. A. I . Cuza, nr. 13.

La acest moment când rezervele de combustibili fosili sunt în scădere şi îngrijorarea legată de schimbările climatice creşte, vânătoarea de surse alternative de energie este esenţială. Dr. Alexandru BOBOC, Senior Phycist va vorbi despre cercetarea desfăşurată în cadrul proiectului JET, la Culham Centre for Fusion Energy, Marea Britanie. Scopul proiectului JET este de a duce tehnologia cât mai aproape de reactoarele de fuziune nucleare comerciale (prevăzute să pornească în următorii 30 de ani) şi pregătirile pentru următorul pas, primul reactor de fuziune demonstrativ ITER.
Au transmis reprezentanţii Universităţii din Craiova

––––-

Policlinica Buna Vestire Craiova

Expoziţie de Halloween, la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova  desfăşoară vineri, 31 octombrie, începând cu ora 18.30, în Holul Clădirii Centrale (str. A.I. Cuza, nr.13), o expoziţie dedicată sărbătorii internaţionale de Halloween, Expo Halloween.

Expo Halloween este un eveniment organizat de studenţii de la Facultatea de Agricultură şi Horticultură, secţia Peisagistică, în colaborare cu Asociaţia Hortus Craiova 1962 şi Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Craiova şi are ca sponsor Atelierul de Nuntă.

––––-

Practică în instituţiile publice pentru studenţii Universităţii din Craiova

Aproximativ 750 de studenţi ai Universităţii din Craiova vor face practică în acest an în mai multe centre organizate în: cabinete de avocatură, birouri notariale, instanţe, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman Dolj” şi Muzeul Olteniei.
Tinerii studiază în domeniile drept, ştiinţe administrative, istorie, relaţii internaţionale şi ştiinţe politice.
Acest demers a fost realizat de  Universitatea din Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj prin proiectul: “Program de orientare, consiliere profesională şi pregătire la locul de muncă pentru studenţii din domeniul socio-uman din regiunea Sud-Vest Oltenia”, ID: POSDRU/161/2.1/G/139411 şi este implementat în anul universitar 2014-2015.

Politica