joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pericol(!) în Berbeşti

Opt case din Berbeşti sunt ameninţate de o nouă alunecare de teren produsă pe raza oraşului. Primarul localităţii, Vintilă Chelcea, a declarat, pentru AGERPRES, că sterilul se află la mai puţin de o sută de metri de casele oamenilor.

Este vechiul focar din perimetrul exploatării miniere, în zona Panga. După ultimele ploi, pământul, de fapt sterilul a luat-o din nou la vale şi s-a apropiat la sub 100 de metri de locuinţele oamenilor. Acolo sunt, în aria de risc, opt case, din informaţiile mele 7 au semnat deja contractul de despăgubiri cu Exploatarea Minieră, doar o familie a refuzat acest lucru. Familiile încă nu s-au mutat, dar dacă fenomenul evoluează, vom dispune evacuarea lor din acest câmp.
A precizat Chelcea

Tot în zona Panga, o alunecare de teren produsă în ultimii ani a dus la obturarea albiei unui pârâu, punând în pericol locuinţele situate în amonte. După ultimele ploi, mai scrie AGERPRES, focare de alunecări de teren au fost reactivate, în staţiunea Băile Olăneşti, în comuna Muereasca, în apropierea Mănăstirii Frăsinei şi în zona Brădişor pe Valea Lotrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica