sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Mehedinţi pune şaua pe şoferi

În ultimele 48  de ore poliţiştii Serviciului Rutier şi Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.
Ofiţerii şi agenţii de poliţie mehedinţeni au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar şi depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

Poliţiştii au controlat 183 autovehicule si au legitimat un număr de 186 persoane, constatând 169 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 36 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 30 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Poliţiştii au mai aplicat 5 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 13 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri, este de 38.800 lei.Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

Cercetat pentru conducere fără permis

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 20.10.2014, ora 08.20, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin l-au depistat pe C.Ş., de 38 ani, din comuna Jiana, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe str. Dr. Saidac, din municipiul Drobeta Turnu Severin. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, iar C.Ş. nu posedă permis de conducere.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, fapte prev. şi ped. de art.334, alin.1 şi art.335, alin.1 din Codul Penal.

Cercetaţi pentru furt

La data de 20.10.2014, ora 11.35, respectiv 11.50, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, de către G.I., de 40 ani şi A.V., de 72 ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, persoane necunoscute au sustras acumulatorii de pe autoturismele personale, ce erau staţionate, după care au părăsit locul faptei cu un alt autoturism.

La nivelul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin a fost constituită o echipă operativă formată din poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale şi Biroului Ordine Publică care, în urma cercetărilor efectuate, au identificat autoturismul şi suspecţii infracţiunilor, ca fiind D.I., de 24 ani şi D.S., de 24 ani, ambii din comuna Brezniţa Ocol, judeţul Mehedinţi. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 – 229 din Codul Penal
 

Politica