vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sechestrate pentru americanii de la Deveselu

Şapte persoane au ajuns după gratii în cazul fetelor sechestrate pentru prostituţie într-un apartament din Caracal. Între inculpaţi este şi Nelu Claudiu Ţeculescu, fost subofiţer ISU Olt, cercetat într-un alt dosar tot pentru proxenetism, unde victime au fost mai multe eleve. Şi Daniel Bogdan, cercetat în acelaşi dosar cu Ţeculescu, a fost acum arestat. Ceilalţi reţinuţi sunt Mirel Gerald Toilă, capul reţelei, Mioara Dumitrache, Adrian Stan, Nicolae Truşcă, Ion Simion.

Proxeneţii din Caracal şi-au început “activitatea” în noiembrie 2013. Au fost identificate 13 victime. Nouă dintre acestea au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Fetele proveneau din familii dezorganizate. Ele erau ţinute şi obligate să se prostitueze într-un apartament închiriat în Caracal. Geamurile apartamentului fuseseră blocate cu obloane din lemn masiv. Alteori, la cererea clienţilor, fetele erau duse la diverse locaţii din Olt, dar şi din judeţele învecinate. Şi acolo erau ţinute sub pază strictă, iar după finalizarea actului sexual erau duse înapoi în apartamentul din Caracal. Se pare că un taximetrist era cel care asigura transportul.     Şase dintre victime au fost găsite la percheziţiile efectuate în două dintre locaţiile folosite pentru prostituţie, trei dintre acestea fiind găsite chiar în apartamentul în care tinerele erau ţinute captive.

Victimele  – 13 la număr, din care nouă cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, persoane ce provin din familii dezorganizate – erau plasate ca prostituate într-o locaţie special amenajată în acest sens într-un apartament închiriat pe raza municipiului Caracal,  prevăzut cu obloane din lemn masiv, fixate permanent pe poziţia închis prin încastrarea cu mijloace de prindere tip autofiletante.De asemenea, din investigaţii mai rezultă că victimele erau exploatate sexual şi în alte locaţii din judeţul Olt şi judeţele limitrofe, în care erau duse sub pază strictă, fiind apoi readuse şi sechestrate în apartamentul “sigilat” cu obloane.
DIICOT

Policlinica Buna Vestire Craiova

Americanii, clienţi ai fetiţelor

27 de bărbaţi sunt suspectaţi că au plătit pentru a întreţine raporturi sexuale cu fetele şi au fost duşi la audieri. Din noiembrie 2013 şi până acum, proxeneţii au adunat din traficarea fetelor peste 30.000 de euro.
Între cei duşi la audieri se numără şi Adrian Zaharia, jurist la Penitenciarul Rahova, director al Cancelariei Prefectului de Olt în 2009, fost şef al unor centre pentru persoane cu handicap din judeţ. Adrian Zaharia este finul deputatului PSD Dan Ciocan. Soţia lu Zaharia, Daniela este şefă a cetrului “Sf Mihail” ce are în subordine 5 case de tip familial din Caracal.  

Şi fiul acestuia a fost săltat de procurori.
Miercuri au ajuns la audieri şi mai mulţi americani de la Deveselu, spun sursele noastre.
Oficial nu s-a comunicat de ce au ajuns acolo americanii, însă se pare că aceştia erau clienţi ai proxeneţlilor.
Clienţii sunt acuzaţi de folosirea serviciilor unei persoane exploatate, însă niciunul dintre ei nu a fost reţinut.

Politica