vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Sclavia – mit sau realitate?» – dezbatere la Casa de Cultură «Traian Demetrescu»

Asociaţia Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu organizează cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Comerţului cu Sclavi, 23 august, evenimentul „Sclavia – mit sau realitate?”.
Libertatea faţă de sclavie este un drept fundamental al omului, drept recunoscut în Articolul 4 al Declaraţiei Drepturilor Omului a Naţiunilor Unite.
Sâmbătă, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, la Salonul Medieval, de la ora 16.30 va avea loc o dezbatere despre sclavie şi va fi proiectat filmul anului 2014: „12 Years a Sclave”-12 Ani de Sclavie. Filmul a câştigat premiul Oscar şi Globul de Aur pentru „cel mai bun film”.

Este inspirat din povestea de viaţă a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate.
Se doreşte, prin această manifestare, promovarea egalităţii şi libertăţii în drepturi, în rândul comunităţii locale.

Prin acest eveniment ne propunem să conturăm în lumină faptul că sclavia nu este un mit, face parte din istoria lumii. Totodată, ne dorim să aducem în faţa publicului nostru, adevărul istoric al sclaviei prin proiecţia de film şi să eliminăm conceptul de „mit”. Sclavia a existat şi există şi înseamnă negarea egalităţii între oameni.
A declarat Bogdan Ciochină, coordonatorul evenimentului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sclavia continuă să existe, chiar dacă în aproape toate ţările a intrat în vigoare Convenţia cu privire la sclavie şi a interzicerii acesteia.
Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie nonguvernamentală, se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world” şi are drept scop promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurate.
Filiala Craiova a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin evenimentele şi proiectele pe care le implementează.

Politica