vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Top Med-Bunavestire, sanatate la cele mai înalte standarde

Servicii la cele mai înalte standarde, beneficii multiple şi condiţii de regim hotelier.
Top Med-Bunavestire Craiova oferă servicii precum: proceduri medico-balneare recuperatorii şi fizioterapeutice în regim ambulatoriu sau spitalizare CAS Dolj, spitalizare continuă, spital privat cu cazare şi masă-contract cu CAS Dolj, radiologie, ecografie generală, oscilometrie, EKG. Baza medicală a fost inaugurată la 1 iulie 2014, deţinând un număr de 47 de paturi.

Pe lângă ambulatoriu, avem şi un spital pentru specialitatea recuperare, care are 47 de paturi. S-a deschis pe data de 1 iulie a acestui an, în contract cu CAS Dolj. Pacientul vine cu bilet de trimitere de la medicul de familie, cu cuponul de pensie sau adeverinţa de salariat şi copie după buletin şi este consultat de către medicii noştri specialişti. Aceştia decid, în urma diagnosticului, dacă pacienţii pot să facă aceste proceduri atât medicale, cât şi balneare, în ambulatoriu, sau în regim de internare.
Doina Cazacu, medic de familie, proprietar Top Med-Bunavestire Craiova

Salina artificială, unică în Oltenia

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noutatea adusă de Top-Med Bunavestire Craiova constă în faptul că toate procedurile balneare şi medicale sunt reunite într-un sigur loc. Pe lângă procedurile electrice, care se fac oriunde în Dolj, există servicii de electroterapie, cu toţi curenţii interferenţiari. Acestea  au rolul de a trata afecţiuni precum: inflamaţiile, reumatismul, respiratorii, diabetul, boli de nutriţie şi metabolice, afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic, ale sistemului cardiovascular şi circulator. Mai mult de atât, spaţiul medical este dotat şi cu o salină artificială, care nu se mai găseşte în alte centre medicale din Oltenia. Centrul deţine şi spaţii special amenajate pentru băile şi împachetările cu nămol de Techirghiol şi Amara.

Este foarte important că noi am adăugat şi o salină artificială, pe care nu am mai avut-o până acum, pentru afecţiunile respiratorii. Se pune accent foarte mare pe procedurile balneare, pentru că sunt nişte proceduri care nu sunt invazive şi practic nu au nicio contraindicaţie. Efectele se văd destul de repede, pacientul se simte foarte bine, fără a fi nevoie de medicaţie suplimentară. Avem nămol de Techirghiol şi de Amara care tratează foarte multe afecţiuni şi noi am observat că băile de nămol scad glicemia. Am avut nişte pacienţi pe care îi şi urmărim în cadrul unui program şi am constatat că în urma băilor cu nămol li se micşorează glicemia.
Doina Cazacu

Top-Med Bunavestire Craiova iniţiază proceduri de mofetă, care sunt unice în România. Mofetele sunt nişte emanaţii de gaze, de CO2 şi tratează afecţiunile cardiovasculare, precum şi pe cele circulatorii.

În Craiova nu existau până acum. În Covasna sunt naturale, ies din pământ. Noi avem mofete artificiale, pe care le-am obţinut cu anumite instalaţii şi au acelaşi efect ca şi cele naturale. Chiar sunt un pic mai bune, pentru că nu au deloc impurităţi. Tratează afecţiunile cardiovasculare. Pacienţilor cu  tensiunea mare le-o scade, tratează şi afecţiunile circulatorii. Mofetele se pot face prin băi de CO2.
Doina Cazacu

Condiţii ultramoderne, costuri minime

La parterul clădirii, baza de tratament se întinde pe o suprafaţă de peste 450mp. Procedurile sunt grupate, conform normelor, în mai multe încăperi. De exemplu, procedurile de electroterapie, unde se efectuează curenţii, ultrasunetele şi laserul, se află într-o singură încăpere. Centrul medical mai dispune de spaţii pentru: masaj, hidroterapie, care constă în mofete, băile cu CO2, cu plante medicinale şi băile galvanice, salinoterapie- clădire separată, două săli de kinetoterapie cu suprafaţă foarte mare, tratament cu nămol, împachetări sau băi generale, aparate de aerosoli individuali.
Totodată, etajele unu şi doi sunt dedicate saloanelor pentru cei care rămân internaţi. Acestea sunt dotate cu două, trei sau patru paturi, fiecare având baie proprie, televizor, aer condiţionat frigider şi balcoane.
La fiecare etaj există sală de mese, iar masa se serveşte în regim de catering, în funcţie de alimentaţia stabilită de medic. Costurile medicamentaţiei sunt suportate de Top Med-Bunavestire Craiova, iar în cazul în care pacientul este internat, acesta nu trebuie să suporte decât cheltuielile pentru masă şi cazare, adică 37,5 lei pe zi.  

Pacientul stă internat între 10 şi 12 zile, timp în care i se fac diferite investigaţii, electrocardiogramă, oscilometrii, analize, radiografii şi alte interconsulturi decise de medic-neurologie, cardiologie, tomografie. Medicamentaţia se oferă de la noi, pacientul nu plăteşte nimic. Dacă este internat, pacientul nu plăteşte nici consultaţia, nici procedurile, decât diferenţa de confort, adică cazarea şi masă care este 37,5 lei pe zi. Cei care nu sunt internaţi, dacă vin în regim ambulatoriu şi avem plafon, nu plătesc nimic. Decât procedurile balneare trebuie să fie acoperite, acestea nu se decontează în ambulatoriu.
Doina Cazacu

Top Med-Bunavestire, şi la Calafat

Un astfel de centru medical există şi în Calafat. Baza de tratament se întinde pe o suprafaţă de 500 mp. Pacienţi din întreaga ţară au beneficiat de serviciile ultramoderne oferite de personalul Top Med-Bunavestire Calafat.

La Calafat avem un spital de recuperare. Spaţiul de acolo este mai mare decât cel de aici. Acolo avem în plus un bazin de recuperare pentru orice afecţiune, dotat cu rampă şi bară de protecţie. De asemenea, avem şi o terapie cu aburi, un fel de saună. Acolo avem 54 de paturi pentru recuperarea medicină fizică şi balneologie şi încă 26 de paturi pentru recuperarea neurologică. În Calafat funcţionăm de anul trecut, din luna mai, şi am avut pacienţi din şase judeţe: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Bucureşti, Timişoara şi Sibiu. Pacienţii sunt foarte mulţumiţi. Avem mulţi pacienţi datorită calităţii actului medical şi a noutăţii. Toată aparatura este nouă, ultramodernă, am achiziţionat-o de la diverse firme atât din ţară, cât şi din străinătate. Mobilierul este, de asemenea, nou. Avem o echipă foarte bună de medici şi asistenţi cu care lucrăm.
Doina Cazacu

«Aici am întâlnit adevăraţi profesionişti»

Doamna Constantina suferă de osteoporoză şi a ales centrul de recuperare medico-balnear Top Med-Bunavestire Craiova pentru a se trata. Timp de 12 zile a beneficiat de servicii la cele mai înalte standarde. Femeia spune că peste şase luni va reveni pentru a-şi relua exerciţiile de fizioterapie.

Sufăr de osteoporoză. Aici am întâlnit adevăraţi profesionişti. Personalul este foarte amabil, cu toţii încearcă să ne ajute şi să ne simţim cât mai bine. Parcă aş fi fost în vacanţă. Nu aş putea spune că am fost la tratament. Totul a decurs foarte bine. Le mulţumesc domnilor docotori şi abia aştept să mă reîntorc peste şase luni.
A relatat Constantina Gagiu, pacient

Politica