miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O sută de familii, de o lună, fără apă

Parcurg kilometri întregi pentru o gură de apă. Este vorba de o sută de familii din localitatea mehedinţeană Dumbrava. Transformatorul care alimenta cu energie electrică reţeaua de apă din localitate a fost lovit de un fulger şi s-a defectat.

Nu e apă, ne ţine aşa de o lună de zile. Apa e şi aşa contamninată, conductele astea sunt de 60 de ani.
Se plânge un localnic din Dumbrava

Oamenii spun că merg cu căruţele în alt sat să ia apă. Mai mult, localnicii se plâng de faptul că reprezentanţii primăriei le-au cerut bani pentru reparaţia transformatorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu avem apă de trei săptămâni, spune că trebuie să plătim din nou. Plătim cinci lei metrul cub, vine la poartă să plătim un milion pentru reparaţia transformatorului. Cât timp merge, această apă e a primăriei, când se strică e a cetăţeanului.
Spune o femeie

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Dumbrava au declarat pentru “Ediţie Specială” că sistemul de alimentare cu apă este realizat prin autofinanţare, şi astfel s-a luat decizia ca pentru repararea transformatorului costurile să fie suportate jumătate de Primărie, jumătate de cetăţeni.
Pe de altă parte, se pare că s-a solicitat, verbal, sprijin de la Consiliul Judeţean. Acum se aşteaptă un răspuns.

În schimb, Consiliul Judeţean Mehedinţi a început demersurile în vederea alocării sumei de aproximativ un milion de lei necesar Primăriei comunei Punghina pentru continuarea lucrărilor de alimentare cu apă a localităţii, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele interimar Aladin Georgescu.
Investiţia a fost realizată în procent de 50% până la sfârşitul anului 2012, când proiectul a fost suspendat din cauza lipsei de resurse financiare.

Am identificat o soluţie pentru asigurarea contravalorii lucrărilor care mai urmează să se execute în Punghina. Sperăm ca până la sfârşitul anului cele 1.000 de familii de aici să beneficieze de apă potabilă de la reţea.
A precizat Georgescu

Preşedintele interimar al CJ Mehedinţi a mai declarat, potrivit AGERPRES, că Punghina  va mai atrage de la Guvern până la sfârşitul lunii septembrie câteva milioane de lei şi pentru introducerea apei potabile în satele arondate Recea, Drincea şi Cearîng, în care trăiesc în jur de 800 de familii.

Politica