miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La judecată pentru că a vrut să dea mită unui medic

Soţul unei bolnave a fost trimis în judecată de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj pentru că a vrut să-i ofere mită unui medic de la Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, scrie adevărul.ro.
Gheorghe Burducea, din Ţânţăreni, a mers cu soţia la Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASCP) Gorj, pentru reînnoirea unui certificat de handicap.
Bărbatul a vrut să-i dea 100 de lei medicului specialist Dana Coneru, dar aceasta i-a chemat pe oamenii legii, arată sursa citată.

În timp ce îşi desfăşura activitatea de evaluare a pacienţilor a fost abordată de Burducea Gheorghe care o însoţea pe soţia sa, solicitându-i să o examineze, după care i-a predat dosarul medical în vederea evaluării acesteia, oferindu-i într-un plic o sumă de bani.
Potrivit procurorilor

Medicul a fost abordat în faţa instituţiei. Burducea băgase plicul cu bani în dosarul medical al soţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce a luat dosarul din autoturism şi l-a prezentat, în momentul deschiderii, pentru a verifica actele medicale, martora observând plicul în care se afla suma de bani pe care inculpatul o introdusese inţial, a aruncat dosarul din mâini, spunându-i inculpatului să-i fie ruşine că nu primeşte aşa ceva şi să aducă bolnava în clădire pentru a fi evaluată.
Mai spun procurorii

Medicul i-a cerut agentului de pază să sesizeze organele de poliţie prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, scrie adevărul.ro. Burducea şi-a recunoscut vina şi a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Politica