marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întreceri în trafic, la Cetate. Legale

Asociaţia Legal Drive, în parteneriat cu Portul Cultural Cetate şi cu Primăria comunei, organizează, în zilele de 23 şi 24 august, un un eveniment auto cu rol educativ.
Evenimentul va avea loc în Portul Cultural Cetate şi va avea drept scop reducerea numărului de accidente rutiere.

Evenimentul auto se prezintă a fi unul de o noutate şi de importanţă balcanică dar şi regională, întrucât până în acest moment avem participanţi din Serbia, Bulgaria, Ungaria dar şi din România îndeosebi din judeţele Dolj, Olt, Timiş, Cluj, Prahova şi Mehedinţi.
Spun reprezentanţii Asociaţiei Legal Drive

Pe lângă latura sportivă, prin acest eveniment se doreşte mobilizarea şi conştientizarea “împătimiţilor” cu privire la riscurile la care se expun atunci când participă la întreceri ilegale în trafic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dorim să le oferim cadrul legal pentru a demonstra şi testa capacităţile lor sportive, cu toate măsurile de siguranţă, repectiv cu asistenţă medicală permanentă. Evenimentul face parte din campania denumită “Siguranţa în Trafic Înseamnă Viaţa” iar principalul scop îl constituie rolul educativ al acestuia prin care dorim sa venim în sprijinul reducerii numărului de accidente rutiere.
Asociaţia Legal Drive

Probele expuse spre participare sunt: drag race; time attack; expo show; drift on curved shape; off road dar şi multe altele menite să motiveze tinerii să renunţe la întrecerile ilegale în trafic.
Participanţii la curse vor avea parte şi de surprize culinare.

Acest eveniment vine cu noutatea că participanţii vor avea ocazia să guste reţetele simple, dar pline de rafinament, ale ospeţelor boiereşti de la începutul de secol XX, regăsite în arta culinară preparată de către însuşi domnul Mircea Dinescu, în timpul petrecerii ce se va ţine sâmbăta, în data de 23.08.2014 începând cu ora 20.00. Pe parcursul acestei petreceri participanţii sunt invitaţi să socializeze pe tema acestor competiţii sportive auto dar şi pe tema directă a campaniei pentru motivarea siguranţei în trafic lansată de către Asociaţia Legal Drive. O altă noutate putem spune că o reprezintă prezenţa unor împătimiţi ai sportului cu motor din rândurile moto şi off road ce vor participa la probele expuse. Aceste 2 grupe au fost adoptate recent, dorind să înfăptuim esenţa unui eveniment auto pe placul tuturor participanţilor, respectiv spectatorilor.
Mai arată organizatorii

Duminică, participanţii sunt invitaţi la discuţii de la egal la egal cu reprezentanţi ai poliţiei rutiere, în cadrul unei conferinţe organizate de către Asociaţia Legal Drive.

În cadrul aceleiaşi conferinţe A.L.D. doreşte să observe şi să analizeze opinia tinerilor cu privire la organizarea unor astfel de evenimente, de asemenea vom supune în dezbatere modificările ce vor fi aplicate noului cod rutier în speţă O.U.G. 195/2002.
Declară reprezentanţii Asociaţiei

Politica