joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FC a intrat în PDL care s-a unit cu PNL

Noul Partid Naţional Liberal a luat fiinţă, sâmbătă, la Bucureşti. Democrat-liberalii s-au întrunit în Convenţia Naţională Extraordinară în Sala Unirii de la Palatul Parlamentului.
Evenimentul a avut loc chiar de ziua preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

Este o zi importantă pentru Partidul Democrat Liberal, pentru dreapta românească, pentru politica românească, dar mai ales pentru România care, iată, astăzi, având ca şi coloană vertebrală Partidul Democrat Liberal, aşa cum am spus de mult, vom realiza cel mai mare partid de centru-dreapta din istoria modernă a României.
Vasile Blaga

În cadrul Convenţiei, au aprobat mai întâi fuziunea prin absorbţie a partidului Forţa Civică la PDL, apoi unirea cu PNL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De data aceasta suntem aici alături de dumneavoastră în calitate de membri şi de ziditori ai unei construcţii politice cum nu a mai existat în România ultimilor 20 de ani. O construcţie în care este nevoie în continuare de multe sacrificii şi care s-a clădit pe sacrificiu. Mă bucur că suntem printre primii care au trecut peste orgoliile mărunte, peste partea meschină a politicii româneşti şi că reuşim tot împreună să punem temelia celui mai mare partid de dreapta.
Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte al fostului partid Forţa Civică

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al PDL la nivel central şi preşedinte al PDL Dolj, a prezentat proiectul de statut al noului PNL, cu care democrat-liberalii au fost de acord.

Partidul Naţional Liberal reprezintă rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL. PNL este continuatorul PDL şi al PNL, îşi asumă istoria, tradiţia şi denumirile celor două partide.
A spus Marinescu citând din statut

Protocolul de fuziune prin contopire între PNL şi PDL prevede că denumirea noului partid va fi Partidul Naţional Liberal, iar cea prescurtată este PNL, alegerile interne urmând să se desfăşoare pe baza statutului noii formaţiuni începând cu 1 ianuarie 2017.
Semnul permanent al partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele sub care se află prescurtarea PNL, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colţuri rotunjite, acesta fiind şi semnul electoral al noului partid.
În plus un partid va da candidatul la preşedinţie, iar celălalt premierul.
Noua formaţiune va trebui să primească avizul instanţelor, iar pentru a nu avea probleme la alegerile prezidenţiale, cele două partide au votat şi înfiinţarea alianţei electorale “ACL PNL-PDL”.
Democrat-liberalii au avut şi un invitat de la Bruxelles. Este vorba de vicepreşedintele Popularilor Europeni, Mario David.

Îmi face mare plăcere să mă întorc în România, între prieteni, în inima marelui nostru partid European. Sunt onorat să fiu astăzi alături de voi, martor la un important eveniment nu numai pentru zona de centru-dreapta a României, dar şi pentru cea europeană. Astăzi, voi, PNL şi PDL, veţi da o alternativă românilor.
Mario David  

«Vom face Crăciunul la Cotroceni», ceasul lui Ponta a început să «ticăie»

Cătălin Predoiu, candidatul democrat-liberalilor la preşedinţie, a avut un mesaj pentru membrii de partid, dar şi pentru Victor Ponta.

Mi-am asumat acest proiect prezidenţial, vă asigur că voi continua să lupt până la capăt pentru victoria noastră. Nu voi face niciun pas înapoi, voi lupta să fiţi mândri de mine. Vom alege cea mai bună soluţie pentru partid, fie eu, fie domnul Iohannis. Vreau să vă promit că, indiferent cum, în ce formă, cât de greu îmi va fi sau nu, mă veţi avea alături şi împreună vom face Crăciunul la Cotroceni… Suntem în 27 iulie, adică în 26 iulie, ora două fără zece, domnule Ponta ceasul dumneavoastră a început să ticăie, în 26 iulie, la două fără zece, ceasul victoriei nostre a început să bată. Unirea noastră în sala Unirii din Palatul Parlamentului înseamnă ruperea definitivă de trecutul comunist şi post-comunist. De azi începând, fiecare pas pe care îl voi face către Cotroceni va fi pentru victoria noastră comună.
Cătălin Predoiu

«Politica trebuie să producă rezultate, nu un spectacol steril»

Candidatul liberalilor la preşedinţie, Klaus Iohannis, a vorbit despre respect, siguranţă şi ordine.

Ştiu că, în acest prezent tulbure şi alert, în această perioadă complicată şi dificilă, românii îşi doresc lucruri simple şi fireşti: linişte şi respect, siguranţă şi prosperitate. Într-un cuvânt, cred că aceasta înseamnă schimbarea. S-a spus adesea că trăim într-o ţară în care interesul pentru spectacol este mai mare decât interesul pentru normalitate. Nu cred că este adevărat. Politica trebuie să producă rezultate, nu un spectacol steril. Pe cetăţeanul simplu sunt convins că îl interesează siguranţa, ordinea, performanţa în administraţie, învăţământ sau sănătate. Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi, mai ales, cred că este nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte. Preşedintele trebuie să fie un model de onestitate, echilibru şi bună credinţă. Îmi doresc ca valorile să fie respectate.

Unirea acestor formaţiuni politice a atras şi reacţii, aşa cum era de aşteptat, din partea competitorilor.

Noua construcţie pe care o pregătesc PDL, PNL şi căreia s-a raliat şi FC, este un proiect al unor lideri, nu al unor partide, care a pornit ca să acopere eşecul acestora din alegeri”, a declarat, cu o zi înainte de “înfăptuirea” unirii.
Preşedintele PMP, Elena Udrea

Preşedintele viitorului Partid Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că: “Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici.”

Acuzaţi de «băsism»

Pesediştii au acuzat PNL şi PDL de întoarcerea la regimul Băsescu .

Am văzut fel şi fel de discursuri în cadrul congresului de fuziune, dar n-am sesizat nici măcar cel mai mic reproş adresat lui Băsescu! Nu doar că cei din PNL şi PDL nu se dezic de cei 10 ani de dezastru provocat de acest regim nociv, dar ne demonstrează că se pregătesc să-l aducă înapoi. Înţeleg că oameni precum Blaga, Boc, Anastase, Videanu sau Ioan Oltean pot fi nostalgici după epoca de aur a regimului Băsescu, atunci când s-au îmbogăţit pe spinarea românilor, dar nu m-aş fi aşteptat niciodată că tocmai Iohannis să fie vehiculul prin care aceşti oameni ar putea ajunge din nou la conducerea ţării. După toate cele văzute zilele acestea, constat că, în acest moment, scena politică din România se împarte în două: pe de-o parte, oameni ca Iohannis, care vor restauraţia regimului Băsescu şi, de cealaltă parte, PSD, alături de partenerii din UNPR şi PC, care îşi asumă în continuare lupta pentru dărâmarea regimului Băsescu, începută în 2012.
A spus Dan Şova, purtătorul de cuvânt al PSD

Pe Facebook, Olguţa Vasilescu, preşedinte PSD Craiova şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, a postat următorul mesaj:
Îmi place de băieţii de la PDL şi PNL, de cum se îmbărbătează şi se încurajează reciproc, de cum vorbesc ei de corupţie şi de baroni… Nu-mi place tupeul lor. Tupeul sancţionat şi de populaţie. Cică noi suntem în derută. Să vezi ce derută peste ochi luaţi la toamnă! Că din 2004 tot aţi jefuit, îndatorat şi v-aţi bătut joc de ţara asta! Nu veţi lua împreună nici măcar cât aţi luat separat la europarlamentare, unde s-a văzut cât a fost PNL şi cât PSD în USL. Pariu pe cât vreţi. Tot băsişti rămâneţi oricât v-aţi farda şi coafa!

Bătuţi în cap de soare şi fără educaţie

Preşedintele PDL Dolj, copreşedinte al noului PNL, al ACL, Marian Jean Marinesc a răspuns acuzaţiilor:
Probabil că erau la mare la 45 de grade, am înţeles că în concediu sau nu ştiu unde erau, îi bătea soarele în cap, ceea ce nu e de mirare la ei. Am văzut în declaraţii şi un limbaj care nu are nicio legătură nici cu poziţia, dar nici cu educaţia unui om. E o lipsă de educaţie să utilizezi un astfel de limbaj despre o întâlnire a peste 2.000 de oameni. Cred că e mai mult decât evident că aici e un partid care are drumul lui, care are ţinte foarte clare – câştigarea alegerilor din noiembrie, câştigarea alegerilor din 2016, schimbarea administraţiei locale din Oltenia, de la stânga, către centru-dreapta, pentru a putea aduce prosperitate şi în Oltenia. Pe partea cealaltă, înţeleg că mai e un partid, care este susţinut de domnul preşedinte, este dreptul oricărui politician în România să facă politică. Noi avem însă drumul nostru şi ştim ceea ce trebuie să facem în următoarea perioadă. Oricum, eu am să citesc în istorie că de aici a plecat drumul spre în jos al candidatului partidului socialist din România, în schimb de aici va pleca drumul către Cotroceni al candidatului Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL.

Şi preşedintele PNL Craiova, Ionuţ Stroe, a vorbit despre atacurile PSD.

De câteva zile, foarte mulţi care se cred foarte puternici în această ţară, şi mă refer în special la PSD, au declanşat un atac, un atac virulent. Există oare teamă la aceşti oameni în legătură cu ceea ce noi facem? Eu zic că astăzi e cel mai bun moment să le arătăm de ce ar trebui să se teamă.

Stroe la debutul reunirii ACL din Oltenia, la Craiova, întrunire ce a avut loc duminică

La evenimentul de la Craiova au participat reprezentanţii partidelor proaspăt unite din toată Oltenia.

Liderul liberalilor doljeni, Mihai Voicu, le-a transmis participanţilor:
De ieri suntem un singur partid. Faptul că dumneavoastră, noi cu toţii vom sprijini o alianţă electorală şi un candidat la alegerile prezidenţiale, nu este altceva decât un detaliu tehnic. Vă cerem, vă rugăm, vă solicităm să ne comportăm în consecinţă ca exact ceea ce suntem – un singur partid cu organisme de conducere unificate, cu şedinţe comune, cu conducere comună. Este vorba de fuziunea a două partide mari, a două partide sensibil egale. Va fi fără îndoială o campanie electorală dificilă, însă am spus-o de fiecare dată şi o repet: în această ţară, PSD-ul nu poate câştiga alegeri prezidenţiale. Ne sunt mărturie alegerile din 2004, din 2009, dar şi rezultatele alegerilor europarlamentare unde au obţinut doar 37% din voturi şi se vor opri acolo.

Marian Jean Marinescu a anunţat că 80 de membri ai PMP Dolj s-au alăturat noului proiect politic săptămâna trecută. Foşti membri ai PMP, la fel ca şi foşti membri ai FC au fost prezenţi, ieri, la întrunirea de la Craiova.

Politica