joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Complex fotovoltaic, la graniţa dintre Vâlcea şi Gorj

Un complex fotovoltaic va fi ridicat pe o suprafaţă de 36 de hectare de teren la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj pe teritoriul comunei Slătioara. Complexul va avea o putere de 18 MW.

Firmele Green Power şi Energy Solution au obţinut prin concesiune în total 36 de hectare de teren pe platoul de la Milostea pentru a amenaja două parcuri cu panouri fotovoltaice. Acesta va fi finalizat în 24 de luni. Cele două companii cu capital străin au obţinut toate avizele necesare pentru realizarea investiţiei, în valoare totală de 15 milioane de euro. Pe de altă parte, s-a pus la punct şi parteneriatul cu CEZ pentru livrarea energiei electrice ce va fi produsă în megacomplexul energetic de la Slătioara, care va avea o putere instalată de 18 MW.
A declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei vâlcene Slătioara, Sorin Romcescu

Proiectul asigură un venit din redevenţă pentru bugetul local, de circa 160 de mii de lei pe an, iar primăria va beneficia şi de alte facilităţi, prin asigurarea energiei electrice pentru reţelele de apă, canalizare, precum şi pentru instituţiile publice, care sunt stipulate în contractul de concesiune semnat cu respectivele companii, mai scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Articolul precedent
Articolul următor

Politica