joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LA FAVORITA – Arta de a te surprinde

Craiova ţinteşte spre titlul de Capitală Culturală Europeană, iar municipalitatea a început reabilitarea centrului vechi. La finalul lucrărilor, centrul Băniei va avea din nou aspectul de altădată.
Însă nu numai primăria contribuie la revigorarea “aerului” Craiovei.
Sunt oameni de afaceri care au înţeles specificul zonei şi importanţa lucrurilor de calitate.
Aşa a apărut “LA FAVORITA”, un hotel de tip Guesthouse Boutique.
Eleganţa discretă, luxul şi rafinamentul definesc o ambianţă unică pentru a oferi oaspeţilor – oameni de afaceri şi turişti – cea mai plăcută şi memorabilă experienţă a unui sejur confortabil în Craiova, spun creatorii acestei case de oaspeţi. Şi pe bună dreptate.

Situat pe strada Madona Dudu, hotelul LA FAVORITA Guesthouse Boutique este la doar câţiva paşi de cele mai importante instituţii din Craiova, între care amintim Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei sau Teatrul Naţional “Marin Sorescu”.
Oaspeţii care vor dori să viziteze unul dintre obiectivele din Bănie, ori vor dori să ia masa în oraş, vor fi îndrumaţi către locaţiile dorite de lucrătorii LA FAVORITA din recepţie, care vor face şi rezervări.
Încă de la intrare eşti întâmpinat de rafinament şi căldură. Un vultur aşteaptă oaspeţii, la recepţie, cu aripile deschise.

LA FAVORITA dispune de şase camere. Niciuna la fel ca cealaltă.
Fiecare are propria personalitate, cu picturi murale ce se integrează într-un design tematic armonios, care combină aluzii simbolice spre marile culturi ale lumii cu dotări moderne, de ultimă generaţie.
Oaspeţii pot alege dintre stilurile american, chinezesc, franţuzesc, egiptean, veneţian şi, bineînţeles, românesc.
În camera americană este surprinsă atmosfera energizantă a stilului de viaţă din S.U.A.
Pictura murală înfăţişează frumuseţea neoclasică a colosalei Statui a Libertăţii având în fundal siluetele clădirilor metropolei, care sintetizează atât de bine spiritul modernităţii: deopotrivă social, practic şi progresist. Un cadru emblematic al New-York-ului ce ne vorbeşte despre reconcilierea dintre artă şi industrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Romantismul este resimţit din plin în camera franţuzească.
Aici, oaspeţii sunt surprinşi cu atmosfera îmbietoare a Parisului. Pictura murală înfăţişează noua frumuseţe a secolului XIX, Turnul Eiffel, simbol al Franţei care, prin măreţia sa, parcă face ca metalul să strălucească. Iar cei doi mimi, încarnări ale spiritul ludic, invită privitorul să treacă dincolo de barierele realităţii şi să le păşească alături în acel univers magic.

De o atmosferă caldă, romantică, vor avea parte oaspeţii care vor alege camera egipteană. O atmosferă de mare demnitate şi distincţie a culturii Egiptului antic. Pictura murală înfăţişează o plimbare relaxantă pe cămilă, în razele unui apus de soare, printre solemnele simboluri ale începuturilor civilizaţiei: Sfinxul şi Piramidele.
În acest cadru ce glorifică eternitatea, cromatica este dominată de nuanţele calde, ce reproduc sentimentul de căldură specifică deşertului, spre a crea, în ansamblu, o oază reconfortantă de viaţă.

Cu amintiri memorabile vor rămâne şi oaspeţii care vor alege camera cu specific chinezesc, cu o atmosfera încărcată de mister din cultura multimilenară a Chinei din perioada clasică. Pictura murală îmbină două dintre cele mai cunoscute imagini ale artei chinezeşti: Dragonul, simbol al puterii şi măreţiei, considerat aducător de noroc, şi Frumoasa, care exprimă vraja, ispita… eternul-femininul ce ne înalţă-n tării. Cele două reprezentări formează un echilibru între duritate şi sensibilitate, ceea ce accentuează ideea de Yin şi Yang.

Camera italiană te surprinde cu atmosfera de vis a splendorilor Serenisimei Republici din perioada de maximă înflorire a secolului al XVIII-lea. Pictura murală te introduce direct în spiritul relaxant al unei plimbări cu gondola pe Canal Grande. Armonia lucrării şi echilibrul ambianţei intime a camerei sunt întregite de cvasi-magica metamorfoză a crisalidei în fluture, ce reprezintă de fapt o mască emblematică a binecunoscutului Carnaval.

Brâncuşi la loc de cinste

În camera românească oaspeţii sunt surpinşi cu atmosfera tradiţională, rustică, dar plină de vigoare.
Aici, Brâncuşi este simbolul pe care s-a pus accent. Pictura murală înfăţişează în prim plan pe cel mai mare dintre sculptorii români, alături de trei lucrări monumentale ale sale. Cromatica fundalului ajută la definirea metaforei plastice ce vorbeşte despre acea filosofie a naturalităţii valahe, care este deopotrivă rurală şi încărcată de vitalitate, şi se află sedimentată în norme de multe veacuri.

Această cameră rustică, decorată cu forme simplificate şi concentrate de mobilier şi echipată cu dotări de ultimă generaţie.
Toate camerele sunt decorate în ton cu stilul specific zonei pe care s-a pus accent şi toate au dotări de ultimă generaţie. Fiecare cameră are baie proprie, televizor HD, iar în LA FAVORITA vei avea acces internet WiFi gratuit.
Oricare dintre aceste încăperi vei alege, poţi fi sigur că te va transporta înapoi în timp şi îţi va îmbogăţi amintirile cu momente plăcute, de neuitat, demne de a fi povestite.

Guesthouse-ul LA FAVORITA dispune şi de un spaţiu pentru servit masa, micul dejun fiind inclus în preţ. Însă pentru ca oaspeţii să fie răsfăţaţi aşa cum se cuvine, micul dejun poate fi servit în cameră.
Mai mult, LA FAVORITA oferă şi un pachet de servicii premium, aşa cum se cuvine pentru o călătorie de prestigiu în Craiova- curăţătorie, închiriere maşină cu şofer şi chiar masaj.

De altfel, în luna iulie 2014, primii 5 clienţi care se cazează la hotelul La Favorita pentru cel puţin două nopţi primesc din partea casei un masaj de relaxare gratuit (per persoană). Cei care se cazează pentru prima dată aici vor beneficia de un discount de 10%.
Iar în luna august 2014 hotelul La Favorita oferă o cină romantică, servită în cameră, oaspeţilor noştri care se cazează un weekend întreg (3 nopţi, vineri-luni). Ofertele sunt valabile pentru cei care vor face rezervări on-line, accesând site-ul www. lafavorita.ro.

––-

CONTACT
· LA FAVORITA Guesthouse Boutique
· 5 Madona Dudu
· Craiova, România
· Phone: +40 (0)351 408 098
· Fax: +40 (0)351 408 099
· Email: [email protected]
· www.lafavorita.ro
· Coordonate GPS:
· 44.316533,23.792996

Politica