vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afluenţă de paşapoarte noi pentru vâlceni

Activităţile principale ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vâlcea s-au desfăşurat, în perioada 23 – 27 iunie 2014, în conformitate cu prevederile Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Au fost primite 155 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi 104 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare. Au fost personalizate 135 de paşapoarte simple electronice şi 104 paşapoarte simple temporare, iar 135 de paşapoarte simple electronice şi 103 paşapoarte simple temporare au fost livrate titularilor.

S-a primit ordin ca o persoană să nu poată părăsi ţara

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre cererile privind eliberarea paşapoartelor, 13 au fost depuse ca urmare a pierderii, furtului şi distrugerii paşapoartelor, iar 31 ca urmare a expirării sau anulării celor anterioare. Au fost primite şase cereri privind restabilirea domiciliului în România, a fost înaintată o adresă privind aprobarea statutului de cetăţean român cu domiciliul în străinătate către Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea şi s-a primit o cerere pentru eliberarea unei adeverinţe privind exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

Totodată, s-a primit un ordin de interzicere a părăsirii ţării pentru o persoană, a fost instituită măsura de suspendare a dreptului la libera circulaţie în străinătate pentru o alta şi au fost primite cinci adrese privind arestarea în străinătate a unor cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. În toată această perioadă, au fost sancţionate contravenţional cinci persoane privind regimul paşapoartelor.

Politica