vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activităţi pentru prevenirea victimizării copiilor în vacanţa de vară

Luni, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Dolj, împreună cu d-ra Irina Gruia psiholog psihoterapeut, trainer în comunicare relaţională, din cadrul organizaţiei neguvernamentale Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova au desfăşurat activităţi interactive de prevenire a victimizării copiilor în vacanţa de vară.
De această dată, activităţile au fost abordate de către poliţişti într-un mod nonformal, specific vacanţei de vară, prin diferite jocuri de rol şi un dialog permanent cu exemple concrete oferite de ofiţerii de poliţie.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Asociaţiei EDULIFE şi 40 elevi din mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Craiova care s-au înscris la „Şcoala de Vară” a acestei organizaţii nonguvernamentale, locaţie la care au fost purtate şi discuţiile cu elevii.
Aceste activităţi au urmărit prevenirea victimizării copiilor prin prezentarea, prin joc, a unor modalităţile de acţiune şi gestionare a situaţiilor în care ei se rătăcesc atunci când frecventează locuri aglomerate, spre exemplu în staţiuni turistice, plaje, concerte, etc. De asemenea, poliţiştii au adresat recomandări în vederea reducerii riscului de victimizare în cazul săvârşirii unor infracţiuni de tâlhărie, furturi din genţi şi buzunare.

Poliţiştii şi psihoterapeutul prezent la activitatea de prevenire au subliniat importanţa prevenirii violenţei prin stabilirea unor reguli şi limite de toleranţă încă de la începutul unei relaţii, indiferent de natura acesteia, astfel încât aceasta să nu fie una toxică, ci una lipsită de orice formă de violenţă. Elevilor li s-a explicat faptul că violenţa întotdeauna poate începe gradual, manifestându-se iniţial sub forma violenţei verbale şi culminând cu violenţa fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste activităţi informativ-preventive vor continua pe tot parcursul vacanţei de vară, în toate locaţiile recreative pentru copii din judeţul Dolj, ele încadrându-se în Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prioritate de prevenire a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj în anul 2014.

IPJ Dolj

Politica