vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Primarul Gherghe,cavaler cu acte în regulă

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, împreună cu alte personalităţi din municipiu au devenit cavaleri ai Ordinului European Cavalerii Vinului în urma unei ceremonii asemănătoare cu cea a masonilor. Acest ordin cavaleresc este o organizaţie culturală europeană care promovează vinul ca un bun cultural şi nu ca o băutură, printre valorile apreciate aflându-se pacea şi apropierea dintre oameni.

Acţiunile cavalerimii sunt caracterizate de voluntariat, iar răsplata este sentimentul datoriei împlinite, adică transmiterea către generaţiile viitoare a spiritului de conservare şi perpetuare a tradiţiilor vini-viticole. Principiul de bază după care cavalerii se călăuzesc este “Abia după ce ai învins invidia şi începi să te implici pentru alţii, devii cu adevărat om nobil”. Iniţial Cavalerii Vinului au defilat prin centrul oraşului Drobeta Turnu Severin, sub privirile a zeci de localnici. Este vorba de membrii Ordinului Cavalerilor Vinului European, care a organizat o amplă ceremonie cu ocazia înfiinţării Legatului Cavaleresc Severin şi a acreditării de noi membri din Drobeta Turnu Severin.

Ţinutele cavalerilor, cu robe, sceptru sau săbii, deschiderea făcută de fanfară, i-au impresionat pe severinenii care se aflau la promenadă  sâmbătă seară. După defilarea prin oraş, cavalerii vinului au ajuns la Muzeul de Artă, unde s-a desfăşurat o primă parte a ceremoniei. Au fost acreditaţi ca noi membri, oameni de afaceri, medici, avocaţi din Turnu Severin.
Este vorba de primarul Severinului, Constantin Gherghe, avocatul Sorin Crudiu, omul de afaceri Valeriu Oprea, medicul ortoped Igor Pucalev, comisarul şef de poliţie Ion Văidianu, Vlad Adrian Danciu, Victor Ghenea, Constantin Iftimie, Ştefănel Sorin Ticuţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia au depus un jurământ pe sabie în faţa ambasadorului Ordinului, venit din Austria pentru această ceremonie şi au băut vin din acelaşi pocal în semn de respect pentru valorile promovate.
Pentru că orice cavaler are nevoie de însemne distinctive şi noii membrii au primit un colan cu însemnele ordinului cavaleresc şi a cărui
panglică era „desenată” în culorile vinului, respectiv roşu, galben şi verde.

Doamnele cavaler au primit eşarfe, iar domnii cravate. Ordo Equestris Vini Europae (OEVE) este  o organizaţie internaţională de drept privat, prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri. Acum organizaţia  a înfiinţat la Turnu Severin Legatul Cavaleresc Severin. Cu această ocazie au fost acreditaţi primii membri ai organizaţiei nesecrete, cap de afiş fiind primarul Severinului, Constantin Gherghe.

Am făcut-o la prima lecturare, atunci când am văzut ce se vrea prin acest ordin, prin faptul că se cultivă cavalerismul adevărat, prin faptul că se cultivă spiritul de întrajutorare, prin faptul că nu se agreează invidia şi răutatea, care din păcate trebuie să recunosc că la noi se cam regăseşte şi celelalte crezăminte pe care am reuşit eu să le răsfoiesc.
A declarat Constantin Gherghe

Articolul precedent
Articolul următor

Politica