miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele două fetiţe din Balş, dispărute miercuri, s-au înecat

Cele două fetiţe din Balş dispărute miercuri de acasă au fost găsite înecate. Cea în vârstă de 5 ani a fost găsită vineri plutind pe apă la o distanţă de 20 de km de casă. Pe cea mică, de doi ani şi jumătate, a văzut-o un pescar în zona barajului Drăgăneşti-Olt.

Cele mai sumbre previziuni ale familiei Barbu s-au adeverit. Cele două fetiţe căutate de miercuri au fost găsite fără suflare.  Mama lor, Floarea Barbu, le-a lăsat singure acasă, miercuri la prânz.
Tatăl era la muncă, iar femeia a plecat până la magazin şi s-a întors după aproape o oră. Fetele nu erau,dar femeia nu s-a îngrijorat crezând că sunt plecate la rude sau vecini, aşa cum obişnuiau să o facă. Abia după cinci ore a anunţat dispariţia lor la poliţie. O poartă a gospodăriei care se dădea către râul Olteţ a fost găsită deschisă. Atunci, părinţii au început să se gândească la ce e mai rău. Zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri le-au căutat pe cele două copile şi pe uscat şi în apă.
Vineri, trupul fetei mai mari a fost găsit în zona comunei Voineasa.

La data de 27.06.2014, în jurul orei 13.00, V. Ionel, de 46 ani, din comuna Voineasa, judeţul Olt, a sesizat, prin SNUAU 112, faptul că, în albia râului Olteţ, pe raza comunei Voineasa, sat Blaj, pluteşte cadavrul unui copil. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Balş şi reprezentanţii din cadrul I.S.U. Olt, care au identificat cadavrul, ca fiind al minorei BARBU MARIA DENISA, de 5 ani, din oraşul Balş, reclamată ca dispărută de la domiciliu, în data de 25.06.2014.
Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sora ei mai mică a fost găsită şi ea înecată la o distanţă de aproape 40 de kilometri de casă.        

La data de 28.06.2014, ora 18.45, prin intermediul S.N.U.A.U. ,,112”, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus au sesizat faptul că, în apele râului Olt, pe dig, pe raza comunei Fărcaşele, a fost găsit cadavrul unui copil, de aproximativ 2-3 ani, de sex femeiesc. Din verificări, s-a stabilit că minora găsită decedată este BARBU TEODORA ŞTEFANIA, de 2 ani şi 6 luni, din oraşul Balş, dispărută de la domiciliu, împreună cu sora sa, BARBU MARIA DENISA, pe data de 25.06.2014.
Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Cadavrele au fost depuse la morga Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. Poliţiştii anchetează împrejurările în care fetiţele s-au înecat.

Politica