vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grădiniţele cu program prelungit îi aşteaptă pe preşcolari începând cu luna iulie

Copiii sunt primiţi şi pe perioada vacanţei  în mai multe grădiniţe din Craiova care au  program special în această vară. Grădiniţele din municipiu vor asigura program prelungit pentru părinţii care se descurcă mai dificil pe perioada vacanţei estivale. Şi în acest an, directoarele grădiniţelor cu program prelungit din municipiu au făcut o planificare cu privire la funcţionarea unităţilor de învăţământ preşcolar în vacanţă.

Protocoale de colaborare între grădiniţele din Craiova

Mai mult, grădiniţele cu program prelungit din Craiova au încheiat protocoale de colaborare. Potrivit ISJ Dolj, un parteneriat de acest tip a fost încheiat între Grădiniţa cu Program Prelungit (P. P.) “Paradisul Copiilor” şi Grădiniţa cu P. P. “Căsuţa Fermecată”. Prima dintre unităţile de învăţământ preşcolar va funcţiona în luna iulie, având un număr de 232 de copii, care vor fi împărţiţi în opt grupe. În schimb, Grădiniţa cu P. P. “Căsuţa Fermecată” va funcţiona pe durata lunii august, cadrele didactice lucrând cu un număr de 195 copii, împărţiţi în opt grupe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grădiniţele cu P. P. “Eden”, “Pinocchio” şi “Castelul Fermecat” au încheiat, de asemenea, un parteneriat de colaborare. “Eden” şi “Castelul Fermecat” vor funcţiona în luna august pentru 213, respectiv 150 preşcolari, în timp de Grădiniţa “Pinocchio” va fi deschisă în luna iulie, pentru un număr de 285 copii. La fel vor lucra şi Grădiniţele cu P. P. “Piticot” şi “Floare Albastră”, prima fruncţionând în luna iulie şi cea de-a doua în luna august, ambele fiind deschise pentru câte nouă grupe de copii. Un număr impresionant de copii vor activa şi la Grădiniţele cu P. P. “Voiniceii” şi “Căsuţa cu Poveşti”, prima fiind deschisă în iulie şi cea de-a doua în august.
A declarat Geta Gavrilescu, inspector şcolar învăţământ preprimar

Părinţii s-au ,,bătut’’ pentru locurile de la “Dumbrava Minunată”

Parteneriat de colaborare a mai fost încheiat şi între Grădiniţele cu P. P. “Sf. Lucia”, “Tudor Vladimirescu“ şi “Dumbrava Minunată”. Cei mai mulţi copii vor merge, în această vară, la Grădiniţa cu P. P. “Dumbrava Minunată”, unde sunt aşteptaţi un număr de 398 copii. Aceasta va fi deschisă în luna iulie, în timp ce grădiniţele partenere “Sf. Lucia”  şi “Tudor Vladimirescu” vor avea program în lunile iulie, respectiv august. În parteneriat vor funcţiona şi Grădiniţele “Nicolae Romanescu”, “Sf. Ana” şi “Otilia Cazimir”, dar şi mai multe structuri ale Grădiniţei cu P. P. “Traian Demetrescu”.

Părinţii vor suporta doar costurile pentru alimente

Părinţii vor trebui să suporte pe perioada vacanţei de vară costurile pentru hrana copiilor înscrişi la una dintre grădiniţele cu program prelungit. Costurile se ridică la cel mult 9 lei/zi, restul cheltuielilor fiind asigurate de Primăria Craiova (apă, gaze, energie electrică).

Politica