vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep partidele eliminatorii. Mai e loc de surprize?

S-au terminat primele meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal şi calculele hârtiei au fost date “peste cap” în multe grupe. De acum înainte, orice rezultat poate fi posibil, cine greşeşte pleacă acasă şi ne vom da seama, în patru zile, cum se va configura “tabelul sferturilor”.
La ora la care citiţi aceste rânduri, veţi ştii deja care este programul complet al fazei optimilor de la CM de Fotbal Brazilia 2014. Competiţia are pauză doar astăzi, pentru că sâmbătă şi duminică se vor joaca deja primele partide.

Ţara gazdă, Brazilia, joacă de la ora 19, sâmbătă, într-un duel sud-american, împotriva lui Chile. Tot “fratricid” va fi şi patru ore mai tarziu, la întâlnirea Columbia- Uruguay.
Duminică, Olanda joacă împotriva Mexicului, de la ora 19, în vreme ce revelaţia Costa Rica încearcă încă o surpriză împotriva Greciei, de la ora 23.

În ceea ce priveşte partidele disputate miercuri în grupe,  aşa cum anticipam, în grupa E au mers mai departe Franţa şi Elveţia, ultima neavând probleme să se impună în faţa Hondurasului, scor 3-0. În cealaltă întâlnire, francezii s-au menajat în disputa cu Ecuadorul, terminând la egalitate , scor 0-0, un meci urât, în care parcă nicio echipă nu şi-a dorit victoria. Francezii au reuşit totuşi să îi crească cota portarului Ecuadorului, Dominguez, pe care l-au luat “la ţintă” şi l-au făcut “mare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Franţa    7 puncte
2. Elveţia    6 puncte
3. Ecuador    4 puncte
4. Honduras    0 puncte

În grupa F, Messi a avut nevoie de o repriză pentru a marca de două ori, fapt care întăreşte convingerea că va lupta pentru titlul de “fotbalistul numărul 1” al turneului. Totuşi, Nigeria a fost capabilă să egaleze de două ori, însă “pumele”,au învins până la urmă cu scorul de 3-2 şi merg mai departe în optimi, unde vor întâlni Elveţia. Nigeria a mers şi ea mai departe, chiar dacă în cealaltă partidă Bosnia şi Herţegovina a învins Iranul, cu 3-1, doar pentru palmares. Echipa africană va întâlni în faza următoare Franţa.

1. Argentina    9 puncte
2. Nigeria    4 puncte
3. Bosnia-Herţegovina     3 puncte
4. Iran    1 punct

Aşadar, de mâine încep partidele eliminatorii. La câte surprize s-au întâmplat până acum, cu Spania, Anglia sau Italia plecate deja acasă (Portugalia a jucat aseară, după ora închiderii ediţiei), mai este loc şi de alte “şocuri”?

Politica