vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Romii din Grădinari se întorc la şcoală

Primăria Grădinari, şcoala gimnazială din localitate şi Asociaţia RomGrand au lansat un program prin care vor să reintegreze romii din comună în sistemul educaţional.
110 persoane cu vârste între 16 şi 60 de ani, în special romi care au abandonat timpuriu şcoala, îşi vor putea finaliza studiile primare sau gimnaziale.

Primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana, a declarat, pentru AGERPRES, că 40 dintre cursanţi vor urma cursuri de tip “a doua şansă” învăţământ primar şi alte 70 de persoane vor urma cursurile pentru învăţământ gimnazial, toţi cursanţii urmând să primească lunar pe toată perioada cursurilor o subvenţie de câte 200 de lei.

În acest proiect vor lucra 26 de persoane, printre care se numără şi 20 de cadre didactice, iar acestea vor fi formate, începând din săptămâna în curs, pentru a dobândi competenţele necesare în abordarea problematicii părăsirii şcolii şi a integrării pregătirii şcolare, mai scrie AGERPRES. În plus, în implementarea proiectului vor lucra şi un psiholog şi un asistent social.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,7 milioane lei şi finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se vor întoarce la şcoală 110 persoane care au abandonat cursurile, în special romi având vârste între 16 şi 60 de ani. Ne propunem să continuăm educaţia lor şi după finalizarea proiectului şi să îi ajutăm să urmeze o şcoală profesională, pentru aceasta urmând să obţinem finanţare de la Ministerul Educaţiei.
A spus primarul comunei Grădinari

Acesta a menţionat că prin proiectul lansat marţi se urmăreşte şi creşterea gradului de conştientizare faţă de riscurile generate de fenomenul părăsirii timpurii a şcolii şi nedefinitivarea cursurilor, mai scrie AGERPRES. Sursa citată arată că  potrivit datelor de la ultimul recensământ, 23% din populaţia din comuna Grădinari este de etnie romă.

Politica