miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

E tragedie natională: Italia, «muşcată» de Uruguay!

Lacrimi în “roşu, alb şi verde”! Italia este afară de la Mondiale şi provoacă încă un şoc al acestei ediţii de campionat. Au părăsit deja competiţia echipe grele ale Europei: Spania, Anglia. Italia li s-a alăturat şi nu ar fi exclus ca în clubul “excluselor de lux” să avem, în această seară şi Portugalia lui Cristiano Ronaldo.
Italia a avut două şanse din trei, însă nu a fost capabilă să le fructifice şi a trebuit să se recunoască învinsă de Uruguay, echipa cu care a luptat direct pentru optimi. Un meci presărat încă din primele minute de faulturi, un meci în care importanţa rezultatului şi-a pus amprenta pe aspectul jocului.

Cu un om în minus din minutul 59, “squadra azzura” a părut că poate face faţă tăvălugului sud-american. Dar nu a fost aşa. Diego Godin, jucătorul lui Atletico Madrid, a marcat în minutul 82 şi a aruncat tribunele în aer. Rămânem de la această partidă cu Luis Suarez muşcând la propriu din adversari (Chiellini) dar şi cu imaginea marelui Gigi Bufon, transformat în veritabil vârf de atac în ultimele faze ale meciului. O imagine emoţionantă, pentru unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor.
În cea de-a doua partidă, “minunea” Costa Rica a părăsit pentru a treia oară terenul de joc neînvinsă, remizând cu “dezolanta” Anglie, 0-0 şi câştigând grupa.

1. Costa Rica     7 puncte
2. Uruguay    6 puncte
3. Italia    3 puncte
4. Anglia    1 punct

Policlinica Buna Vestire Craiova

În grupa D, Grecia a reuşit să obţină, in extremis, calificarea în optimi, după victoria împotriva adversarului direct la calificare, Coasta de Fildeş. Dacă după prima înfrângere cu Columbia, Grecia părea să nu aibă nicio şansă, iată că o singură victorie, coroborată cu un egal, a fost suficientă ca echipa care a lăsat România acasă să meargă mai departe. 2-1 a fost scorul în partida Grecia – Coasta de Fildeş, în vreme ce în cealaltă întâlnire Columbia nu a avut probleme cu Japonia, 4-1.

1. Columbia    9 puncte
2. Grecia     4 puncte
3. Coasta de Fildeş     3 puncte
4. Japonia     1 punct

În urma acestor rezultate, vom avea următoarele întâlniri: Costa Rica – Grecia; Columbia – Uruguay.
În această seară avem ultimele partide din grupe, cu Germania şi SUA luptând pentru locul 1 în grupa G şi Portugalia sperând la un miracol împotriva Ghanei. Sau invers. Dacă Germania şi Statele Unite vor remiza, cealaltă partidă nu va mai conta decât pentru palmares.

ora 19.00
Germania – SUA
Ghana – Portugalia

Mult mai simplă pare grupa H, unde ocupantele celor două locuri care duc în optimi, Belgia şi Algeria se pot mulţumi şi cu un egal. Totuşi, Algeria trebuie să fie atentă la confruntarea cu Rusia, pentru că un eventual eşec ar însemna eliminarea de la Mondiale pentru africani.

ora 23.00
Algeria – Rusia
Belgia – Coreea de Sud

Politica