joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atletismul craiovean are resurse pentru viitor

Puştii atletismului din Bănie menţin ştacheta sus şi urmează exemplul colegilor lor mai mari. Un sac de medalii a ajuns la Craiova în urma Campionatelor Naţionale de Copii 1, 2 şi 3, desfăşurat luni şi marţi în capitală. Cele mai multe distincţii au fost obţinute de atleţii liceului cu program sportiv, care s-au întors acasă cu nouă prezenţe pe podium, opt în limitele categoriei de copii 1 şi una la copii 3.

La prima grupă de vârstă, două dintre distincţii au fost bifate în proba de aruncare a ciocanului fete prin sportivele pregătite de Petre Lengyel. Miertescu Luiza şi-a adjudecat pentru al doilea an consecutiv titlul naţional în întrecerea amintită, ediţia trecută impunându-se la copii 2, iar Mihaela Cruceru  şi-a trecut în cont prima medalie din carieră, una de bronz, constituind o surpriză pentru adversare.

La copii 1, medalia de aur a mai ajuns şi la gâtul alergătoarei de viteză Balaci Vanessa, care a fost cea mai rapidă în proba de 200 de metri, şi şi-a dublat performanţa cu un argint în cursa de 80 de metri, în timp ce la aceeaşi vârstă  Andra Bojneagu a realizat o dublă de argint, în probele de 300 de metri garduri şi 80 de metri garduri, ambele sportive fiind antrenate de Nicuşor Bugiulescu .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Două titluri naţionale pentru LPS

În cursele băieţilor, echipa de ştafetă 4×100 de metri de la LPS, compusă din Bălosu Valentin, Untaru Lucian, Hîrşie Daniel şi Anghel Răzvan, atleţi ce se află sub îndrumarea lui Bugiulescu Nicuşor, Iacob Petra şi Barbălata Mircea, a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Unul dintre performerii întrecerii de ştafetă, Anghel Răzvan, a făcut o cursă bună şi la individual, în proba de 300 de metri, trecând în bilanţul craiovenilor încă un bronz.

 În a doua zi a concursului, cea dedicată copiilor 2 şi 3, sportivul lui Mircea Alexandrescu, Ghimpău Constantin, a mai adus un rezultat notabil pentru liceul de profil din Craiova, adjudecându-şi argintul în triatlonul rezervat copiilor 3. În fine, mărşăluitoarea de la CSM Craiova, Costea Elena, pregătită de Ustabaceff Gabriela, a completat tabloul medaliilor ce au ajuns pe meleagurile Băniei, cu o distincţie de argint în proba de 1 km marş, în limitele categoriei de copii 1.

Politica