vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinencele, tot pe podium

La fel ca la Campionatul Naţional din luna februarie, desfăşurat la Bistriţa,  severinencele au urcat pe podiumul de premiere şi la Cupa României de la Tulcea, dar singura care şi-a păstrat medalia de aur a fost Ionela Ungureanu.
Eleva pregătită de Dumitru Cipere s-a impus în limitele categoriei 63 kg şi va reprezenta România la Campionatul European de juniori,  care va avea loc luna viitoare, în Italia.

Sunt foarte bucuroasă de această nouă medalie de aur. Câştigasem şi anul trecut Cupa României, dar după succesul de la actuala ediţie  am fost selecţionată în lotul care va reprezenta România la Europenele de juniori. La Tulcea am avut trei meciuri, pe care le-am câştigat la puncte. Sper să am aceleaşi evoluţii şi în Italia şi să mă întorc cu o medalie, chiar ştiu că nu va fi uşor.  Practic boxul de doar un an şi jumătate şi sunt mulţumită de ceea ce am realizat până acum, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să confirm şi la senioare.
A spus Ungureanu

Tot la juniori, Denisa Pârvănescu (54) a luat şi ea aurul la Tulcea, Mirela Zaharescu (57 kg) a cucerit argintul, iar Ştefania Lazăr (57 kg) a urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere. La tineret, Nicolela Lazăr (60 kg) s-a clasat pe locul secund.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Naţionalele din februarie am pierdut finala, din cauza unei probleme medicale, dar m-am revanşat acum. Am câştigat două meciuri prin abandonul adversarelor, iar unul la puncte.  Pe viitor, sper să ajung şi eu la Europene.
A precizat Pîrvănescu  

Campioană naţională în februarie, Mirela Zaharescu n-a reeditat performanţa şi la Cupa României.

Anul trecut la Cupa României, luasem bronzul, dar în februarie, la Naţionale,  am cucerit aurul. Acum a fost argint. Am pierdut finala şi din cauza unei accidentări, dar trebuie să recunosc că şi adversara a fost mai bună. Mă voi pregăti şi mai mult, fiindcă anul viitor vreau să iau aurul la ambele competiţii şi să merg la Europene.
A dezvăluit Zaharescu

Precedentul component al clubului severinean prezent la Europene fusese  Georginel Hau, în 2001. Ulterior, pugilistul de la malul Dunării a plecat la muncă în Anglia, deşi avea şanse să participe la Jocurile Olimpice de la Londra.  

Am avut cinci fete la Cupa României şi toate au luat medalii. În luna februarie, la Campionatul Naţional pentru juniori şi tineret, de la Bistriţa, fetele  au cucerit două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. Putem spune că suntem în progres. Se cunoaşte că, de un an, avem şi noi la club un ring şi ne putem antrena corespunzător.  În prezent, avem 9 fete legitimate. Boxul feminin începe să aibă rezultate din ce mai bune, după cum s-a observat şi la Campionatul European de seniori, desfăşurat recent la Bucureşti. Pe viitor, sper să avem şi noi medaliate la această categorie de vârstă.
A declarat Cipere

Acesta este singurul medaliat olimpic din istoria boxului severinean, după ce la Moscova, în 1980, a cucerit bronzul.

Politica